Skip to main content

9 vastausta [Viimeisin]
Taiju
Käyttäjän Taiju kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.09.2007
Kirjoituksia: 673

Pääsimme starttaamaan lopulta Espanjan matkallemme 11.10. erään espanjassa asuvan suomalaisen ystävän ailahtelevasta, ei-aikuismaisesta tempusta perua meidän tapaamisemme lähtöpäivänä.

Olen suuren kiitoksen velkaa suomessa asuvalle hyvälle ystävälleni, joka ymmärsi pettymyksen olevan liian suuri teini-ikäisille tytöille, jos reissua ei olisi tehtykään. Nyt olen velkaa hänelle, mutta loistavasta ja kauniista lomasta maksaa mielellään.

Matkamme alkoi Turusta junalla Tampereelle. Julkinen liikenne on niin onneton sunnuntaina ettemme olisi ehtineet 12.10. aamulla lähtevällä junalla Turusta aamulennolle Tampereelle. Tampereen lentokentältä menimme taksilla lähimpään ABC-asemalle yötä viettämään.

Bremen-Malaga-Fuengirola välit menivät hienosti. Ryanairin toiminta oli moitteetonta, lennot täsmälliset, jalkatilaa mukavasti vrt. Airfinland. Ei ruokaa, mutta ei lyhyillä lennoilla kaipaakaan ruokaa. Perillä olimme illalla ja Tupasin Ritva oli vastassa Fugessa. Hän oli hankkinut meille hätätilanteessa omakotitalon yläkerrasta yksiön Los Bolichen keskustasta läheltä kaikkea. Isäntämme vaimoineen olivat oikein miellyttäviä. Hän hoiti ukkosella meidän sähkö- ja vesikatkoksenkin loistavasti. Kunnia kuuluu myös meille, kun emme ole kovin herkkiä "epämukavuuksille"

Ensivaikutelma viikon mittaisen oleskelun perusteella oli positiivinen. Vietimme kesäkuun Torreviejassa. Ensimmäinen viikko meni ihmetellessä, onko tämä meidän paikka, sen jälkeen alkoi sopeutua kaikkeen. Mikä viivytti sopeutumista: epäsiisteys, koiran jätöksiä ihan joka paikassa, kaupungin sekavuus, paljon rakentamista, ei vuoria, liian tasaista maastoa, paljon marokkolaisia, algerialaisia, tunisialaisia ja "aurinkolasien myyjiä". Positiivista oli ennalta arvaamattomat kuppilat ja ravintolat, halpaa. Ihmiset ystävällisiä ja auttavaisia.

Fugen positiivisia puolia on monipuolinen maasto, lähikaupungit helpon matkan päässä, hyvät kulkuyhteydet ja halvat, erittäin siisti ympäristö, ennalta-arvattuja, yllätyksettömiä kahviloita ja ravintoloita, ei persoonallisuutta, kalliimpaa kuin Torreviejassa. Ihmiset erittäin huomaavaisia ja ystävällisiä. Etukäteen ajattelin, että voi ei, suomenkieltä joka kulmalla. No melkein se niin olikin. Saatiin treenata ihan kunnolla myös espanjankieltäkin. Englanti ei taida taipua espanjalaisilta oikein missään, lukuunottamatta työnsä puolesta englantia puhuvia espanjalaisia suurissa kaupungeissa.

Reissasimme Malagassa, jossa tapasimme erään tyttäreni ystävän, joka toimi oppaanamme. Fugessa tapasin ystäviäni, jotka asuvat Los Pacosissa ja Suomessa lähelläni Turussa. Mijas oli upea kokemus. Eläintarhasta saatiin kunnon naurut heimolaistemme seurassa. Sohailin linnassa käytiin pelkäämässä korkeita paikkoja.

Fuengirolasta jäi hyvä fiilis. Siitä tulee lomakohteemme jatkossakin. Ehdottomasti haluan seuraavalla kerralla reissata Andalusiaa ympäriinsä. Mahdollisuuksien määrä on mieletön.


Fugen neidotFugen neidotTytöt ja Bonny-ystävämme Monte de Gibralfarolla MalagassaTytöt ja Bonny-ystävämme Monte de Gibralfarolla MalagassaArkeologisia kaivauksia Castillo Gibralfarolla MalagassaArkeologisia kaivauksia Castillo Gibralfarolla MalagassaReissaajat Malagalaisen patsaan sylissäReissaajat Malagalaisen patsaan sylissäFugen eläintarhassaFugen eläintarhassaFugen Castillo SohailFugen Castillo SohailMeidän naapurin pojat FugessaMeidän naapurin pojat FugessaMijasMijasFugen rannassa meduusa n. 50 cm x 50cm = sähköäFugen rannassa meduusa n. 50 cm x 50cm = sähköäPerhelentistä lauantainaPerhelentistä lauantainaCastillo Sohail ja FugeCastillo Sohail ja FugeKaunis karuselli houkutteli tytötKaunis karuselli houkutteli tytötHurmasi pyörryksiinHurmasi pyörryksiinLos BolichesLos Boliches

Aiheen video: 

"Soy libre. He liberado mi mente"

Halia Biru
Käyttäjän Halia Biru kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.07.2007
Kirjoituksia: 321
Fuengirola

on mukava paikka, olen samaa mieltä. Siellä on sitä jotain, niinkuin espanjassa muutenkin.

Kuvat on hienoja ja niissä vilahtelee tutun näköisiä maisemia.
Mukava on myös lukea sinun juttuja reissuista.

Kari
Käyttäjän Kari kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 2168
Kiva stoori

Olipas Taijulla kiva stoori ja hienot kuvat. Vaikka itse asunkin Fugessa ja olen asunut myös Torreviejassa, niin siitä huolimatta kiva lukea muidenkin käytännön kokemuksia ja fiiliksiä!

Never argue with an idiot, onlookers may not be able to tell the difference
--Mark Twain

johanmarc
Käyttäjän johanmarc kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 24.04.2007
Kirjoituksia: 519
hienoo

Mukavat kuvat oli jutussa. Olis kiva kun muutkin laittais kuvia eri paikoista Espanjassa niin saisi vähän käsitystä millaista missäkin päin on.
Rohkeasti vaan!

la luz
Käyttäjän la luz kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.10.2008
Kirjoituksia: 333
Minua on alusta asti niin

Minua on alusta asti niin huvittanut tuo ilmaisu "Fuge" Laughing out loud Hienoja kuvia tutuista paikoista! Fuengirolassa käyntihän on aina vähän niinkuin lomaa. Tästä vuorijonon takaa hilpaistaan siellä silloin tällöin hammaslääkärin penkillä rentoutumassa.

Pintor
Käyttäjän Pintor kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 23.11.2006
Kirjoituksia: 515
Possulauluja mukaillen,

oisinpas saanut olla mukana.

Tuli niin muistot mieleen ainakin karuselli kuvista, että niin minun makuuni oli eräs esp. ravintola oli tai on vieläkin 50 metriä ylempänä. Kait ?

Refla on hyvin tuttu, koska näyttelyistäni oli varmaan pari sielläkin.

Viikko tai kaksikymmentäkään ei opeta siinä mikä on SE paras nälän tyydyttämämiseen.

Tämä on halpa tapa matkustaa ja on penkinvälikin sopiva.

Taiju
Käyttäjän Taiju kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.09.2007
Kirjoituksia: 673
Lisää kuvia syyslomaltamme

Puhelias ?: Niin nopeaa espanjaa, että paikallinen asiakas ihmettelee :)Puhelias ?: Niin nopeaa espanjaa, että paikallinen asiakas ihmettelee SmilingTie vie suoraan mereenTie vie suoraan mereenTytöt Fugen keskustassaTytöt Fugen keskustassaKauppahallin tunnelmaa, kinkun leikkaustaKauppahallin tunnelmaa, kinkun leikkaustaMijasMijasMaasto keskustassa tasaista, pyöräilykin onnistuuMaasto keskustassa tasaista, pyöräilykin onnistuu

Sain tekniikan toimimaan. Hidasta tuo kuvien lisääminen. Onko teillä muillakin?

"Soy libre. He liberado mi mente"

Raya
Käyttäjän Raya kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 1438
Kiitos Taiju!

Que lindo, Taiju!
Kiitos matkakertomuksestasi ja ihanista kuvista.
Mikä onkaan ihanampaa kuin viettää syyslomaa Espanjassa?

L'usu ye 'l meyor maestru d'una llingua

Carmelilla
Käyttäjän Carmelilla kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.11.2006
Kirjoituksia: 1165
¡qué fotos más bonitas!

¡qué fotos más bonitas! Conozco esos lugares.

Me gustaría saber qué opinas. Pon tu comentario http://espanja.org/node/4532
¿Cómo te puedes registrar? => http://espanja.org/node/4850
Traductor buenísimo http://www.google.es/translate_t

Taiju
Käyttäjän Taiju kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.09.2007
Kirjoituksia: 673
Gracias,

muchas gracias Smiling

"Soy libre. He liberado mi mente"