Skip to main content

Nokialta navigointi ilmaiseksi

13 vastausta [Viimeisin]
Kari
Käyttäjän Kari kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 2168

Nokia on tänään julkistanut jakavansa OVI -palvelunsa kartat ilmaiseksi. Nokian mukaan palvelu sisältää yli 70 maan navigointikartat ja myös niiden päivitykset ovat ilmaisia. Maailmalla matkaavia saattaa kiinnostaa myös ilmaiset "Lonely Planet" ja "Michelin" -matkaoppaat.

Lisätietoa Nokian kartat -sivuilta.

Aiheen video: 

Never argue with an idiot, onlookers may not be able to tell the difference
--Mark Twain

Timothy
Käyttäjän Timothy kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 43
Nokialta navigointi ilmaiseksi ????
Hot
Käyttäjän Hot kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 738
Navi navi

Jep jep… but… ei ole saatavilla mm. E71:lle ja monelle muulle hieman vanhemmalle luurille.

Voi myös tulla kalliiksi kuten tuosta Timothyn linkistä ilmenee…

Ja jos kartat vielä lataa vasta matkalla, maksat mukavasti lisää…..

Saatan luottaa edelleen enemmän oikeaan navigaattoriin ja vaikka navigointi on ollut puhelimessani pitkään, se on jäänyt vain parin kokeilun asteelle. Jos eksyn kävellen tai kulkupelillä, silloin saattaisin tempaista kännyn navin kehiin…. Saas nähdä, milloin navigaattorivalmistajat lisäävät puhelinominaisuuden värkkeihinsä?

Kun navigointi on saatavilla Nokia halvimpiin, silloin toki käyttäjiä löytyy keittyviltä markkinoilta, joilla Nokia muutenkin jyrää ja hakee rahansa…..

bhajee
Käyttäjän bhajee kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.08.2006
Kirjoituksia: 2741
On se...

Hot kirjoitti:
Jep jep… but… ei ole saatavilla mm. E71:lle ja monelle muulle hieman vanhemmalle luurille.

Kyllä se E71 on siellä kompatibiliteettilistassa... siinä on varmaan kolmisenkymmentä puhelinta, jopa meikäläisen 6120 classic (joka tietysti tarvitsee erillisen GPS-mokkulan).

devspain
Käyttäjän devspain kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 1325
huom

Huomautettakoon, että ne, jotka lataavat homman espanjalaiseen puhelimeen (numeroon), niin täytyy mennä nokia.es sivuille sillä esimerkiksi suomen ovesta ei voi lähettää linkkiä espanjaiseen numeroon.

Hot
Käyttäjän Hot kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 738
E71

Bhajee,

Saattahan se ilmainen Nokia OviKartat tuki joskus tulla myös E71:lle, mutta tällä hetkellä sen saa ladattua vain:

Nokia X6 Comes With Music, Nokia E52, Nokia E55, Nokia E72, Nokia N97 Mini Comes With Music, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6730 classic, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5800 Navigation ja Nokia 5230 Comes With Music

Eli E71 käyttäjät: hold your horses!

bhajee
Käyttäjän bhajee kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.08.2006
Kirjoituksia: 2741
Katsopa tarkemmin... laskin

Katsopa tarkemmin... laskin juuri, siinä listassa on yli 40 luuria (en kylläkään ole kokeillut).

http://europe.nokia.com/support/product-support/maps-support/compatibili...

X5, N97, ... viimeisenä 5220 Xpress Music, 3600 Slide.

Jahu
Käyttäjän Jahu kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2006
Kirjoituksia: 1332
Niinpä

Hot kirjoitti:
Jep jep… but… ei ole saatavilla mm. E71:lle ja monelle muulle hieman vanhemmalle luurille.

Eipä myös näy olevan meikäläisen Nokia 5110 :lle mallille ~:(

Tavallinen navigaattori ehkä olisi parempi , onhan niissä kunnon ruutukin .

Älä silmät pienet kaikkea katso ...

Rookeri
Käyttäjän Rookeri kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.01.2010
Kirjoituksia: 224
E71 Navigointi

Hot kirjoitti että E71 olisi listan ulkopuolella, niin se onkin siinä listassa joka ensimmäisena aukeaa kun menee OVI-palveluun, mutta viimeisen kahden vuoden aikana siihen kapulaan on saanut maksullisena kartat, kun on hakenut ne kapulalla. Minulle tuli ongelma siitä että E71:n ohjelmistopäivitystä ole tuettu Windows 7 eikä Linux käyttöjärjestelmälle, ja nyt pitää keksiä joku kone jossa on XP tai Vista. Luulen, en tiedä varmasti mutta ei Nokialla ole varaa jättää vanhempia puhelimia huomiotta vain sen takia että saisi myytyä uusia, kyllä imago taatusti kärsii.
Se taas että onko kännykän pienellä näytöllä helppo navigoida on taas toinen juttu, noissa varsinaisissa navigaattoreissa on huomattavasti isompi näyttö jolloin käyttö ajon aikana on helpompaa kuin kännyn näytöllä. Makuasiahan se varmaankin on

RetsaCrezaf
Käyttäjän RetsaCrezaf kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.01.2008
Kirjoituksia: 47
Nokian vanhat ja uudet kännykät

Nokian vanhat ja uudet älypuhelimet pitää päivittää, jos haluaa maksuttoman navigointipalvelun käyttöön. Latasin viime vuoden maalikuussa ostettuun 5800 Music Xpressiin Nokian karttaohjelman. Kone ei kuitenkaan suostunut asentamaan sitä, vaan herjasi, että pitää päivittää 5800 uuteen ohjelmaan. Alkuperäinen ohjelmapäivitys oli 29.1.2009 päivämäärällä

Koska minulla on DNAn prepaid liittymä, tilasin puheaikaa 20 euroa lisää. 5800 ohjelmapäivitys vei niin paljon puheaikaa, että tulin päätelmään, ettei kannata päivittää maksullisella puheajalla, ja vaihdoinkin kännykkään DNA mokkulan sim-kortin. Tein päivityksen loppuun mokkulan sim-kortilla. Vei aikaa varmaan yli puoli tuntia ja tein päivityksen tänään. Käytin puheaikaa noin 20 euroa ja sillä kaksikymppisellä lataus jäi kesken, ja mokkulan rajoittamaton käyttö sisältyy 1 megaisen mokkulan 19,80 euron kuukausimaksuun.

Kännykän päivityksen jälkeen pystyin heti asentamaan jo lataamani Nokia Maps karttaohjelman 5800 Xpres kännykkääni. Karttaohjelman olin ladannut kirjaston langattomassa WLAN verkossa.

Raya
Käyttäjän Raya kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 1438
Asian vierestä

RetsaCrezaf kirjoitti:
vaihdoinkin kännykkään DNA mokkulan sim-kortin.

Eli voiko DNA:n mokkulan heittää kännykkän ja "surffata" kännykällä mokkulan kuukausimaksulla?

Tulee nimittäin hintoihin hengata netissä kännykkäliittymällä.

Kysyy nimim...asiakaspalvelu kun ei vastaa ja läppäristä lähti henki.

L'usu ye 'l meyor maestru d'una llingua

Rookeri
Käyttäjän Rookeri kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.01.2010
Kirjoituksia: 224
Mokkula kännykkään

Raya kysyi että voiko mokkulan laittaa kännykkään. Ainakin E71 ja muutkin älypuhelimet ovat jo itsessään mokkuloita. E71:llä voit ottaa WLAN-yhteyden missä vain jos löytyy avoin verkko ja jos saat tunnuksen suljettuun verkkoon se toimii myös. Käsittääkseni kännykässä pitää olla USB-liitäntä johon sen mokkulan voi liittää mutta se edellyttää että kännykkässä on sitten sopiva ohjelma mokkulan käyttöön. Yleensä homma toimii helpoimmin niin että känny on liitetty tietokoneeseen ja kännyä käytetään modemina/päätelaitteena/mokkulana. Ohjelmistopäivityksiä ei kannata tehdä GPRS yhteydellä, ensiksi se on hidas ja toiseksi se maksaa turhan paljon. Esim. Nokian kännyköitä varten saa PC-suite ohjelmiston jolla sitten voi PC:n kautta tehdä vaikka mitä, mm. karttapäivitykset. Nokian sivuilla näytti olevan vielä kommentti että toimii ainoastaan Windows XP ja Vista käyttöjärjestelmillä. Yritin päivittää Windows 7:llä ja ohjelma kertoi että väärä käyttöjärjestelmä.

RetsaCrezaf
Käyttäjän RetsaCrezaf kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.01.2008
Kirjoituksia: 47
DNAn mokkulan SIM-kortin

DNAn mokkulan SIM-kortin voi laittaa älypuhelimeen ja käyttää puhelinta karttaohjelman kanssa. Kokemusta on vielä vähän. Tein tänään pakkasessa hiihtolenkin ja otin kännykän mukaan mokkulan SIM-kortilla varustettuna. Menomatkalla noin 7 kmn paikkeilla katsoin navigointilukemat. Näytti lähtöpaikkaa, ei ilmeisesti ollut tarpeeksi hyvä yhteys, joten kännykkä selkätaskuun ja matka jatkui. 18 asteen pakkasessa ei ollut mieltä jatkuvasti pysähdellä ja tiirata kännykän pientä näyttöä.

Perillä kääntöpaikalla 11 kmn etäisyydellä kännykkä näytti oikean kohteen noin 100 metrin läheisyydessä olevan kohteen ja matkan pituuden, mikä oli 11 km. Kääntöpiste sijaitsee E63 tien varressa, jolloin yhteys tietenkin löytyi, metsässä ei näyttänyt aina meneillään olevaa kohdetta, vaan lähtöpaikkaa. Paluumatkalla yhteys taas katkesi, ja aloitin uuden mittauksen. Kotipihaan tullessa kännykkä näytti viimeistä matkan mittauksen pätkää 3,6 km ja näytti myöskin noin 150 metrin etäisyydellä olevaa katua.

Huomenna testaan navigointia mokkulan SIM-kortilla kylillä autolla liikkuen. Nokian kännykällä ja OVI karttaohjelmalla näyttäisi olevan käytettävyydessä vielä paljon tekemistä. Verrattuna oikeisiin navigaattoreihin, määräkohteen valinta ainakin on hankalaa. Kaitpa sekin ongelma helpottuu OVIa enemmän avatessa eli käyttäessa.

Rookeri
Käyttäjän Rookeri kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.01.2010
Kirjoituksia: 224
NOKIA E71 karttapäivitys

Nyt on sitten E71 päivitetty karttojen osalta. Aikaa kului melkein tunti joten en suosittele hommaa GPRS:llä tehtäväksi. Aikaisemmista kirjoituksistani poiketen, nyt Windows 7 toimi moitteettomasti ja OVI-palvelu on nyt aktiivisena. Allaolevan linkin kautta homma toimii.

http://europe.nokia.com/support/product-support/maps-support/compatibili...

Nokian sivuilta löytyy hyvät ohjeet asennukseen / päivittämiseen.