Skip to main content

Poliisin virtuaalinäyttely

59 vastausta [Viimeisin]
Hot
Käyttäjän Hot kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 738

Kuten kaikki tietävät, erilaiset ryöstöt ovat lisääntymään päin Espanjassa – valitettavasti. Turvajärjestelyjä kannattaa tehostaa.

Viimeisin kohdalleni osunut tapaus oli 6.3.2010. Tulin taksilla kotiini lentokentältä klo 1:00. 2.11 joku soitti lyhyesti ovikelloa, mutta ketään ei näkynyt. 2.12 turvakamera näytti kahden hiipparin kiertävän taloa, mutta onneksi jättivät rauhaan tällä kertaa. Seuraavat usein yöllä liikkuvia takseja ja iskevät mielellään jonkin ajan kuluttua kun otaksuvat ”asiakkaan” jo nukkuvan ja haluavat kerätä talteen turhan käteisen ja muut pienet arvojutut.

Kaverini ryöstettiin vastaavassa tilanteessa pari vuotta sitten myös lentokentältä paluun yhteydessä eli tulivat sisään unikaasun kera ja veivät lompakot, kamerat ym. Lapset ihmettelivät aamulla, kun matkalaukut olivat pihalla levällään ja tyhjinä….

Toki jotain positiivistakin Espanjan auringon alla…
Voit etsiä varastettuja tavaroitasi internetin välityksellä suoraan poliisin virtuaalinäyttelystä: http://www.policia.es/AMPLIACION/expo_joyas/index.htm

Aiheen video: 
Kari
Käyttäjän Kari kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 2168
Turvatoimien tärkeys

Hot kirjoitti:
Kuten kaikki tietävät, erilaiset ryöstöt ovat lisääntymään päin Espanjassa – valitettavasti. Turvajärjestelyjä kannattaa tehostaa....

Tärkeä pointti, olen itsekin päässyt näkemään tuota asiaa aika läheltäkin ja järjestellyt tarvittavia turvasysteemejä.

Oleellista on ennaltaehkäisy, niinkuin monessa muussakin asiassa. Muutamia vinkkejä:

 • ei kannata näyttää ulospäin, että on "hyvä kohde"
 • ikkunat ja ovet kannattaa pitää hyvin lukittuna - päivälläkin
 • ovea ei pidä avata tuntemattomille - vaikka esiintyisivät millaisina "tarkastajina" tms.
 • oviin kannattaa vaihtaa kunnon turvalukot ja sarjoittaa uudelleen, mikäli on syytä epäillä että avaimia on kopioitu
 • turvafirman valinnassa kannattaa kysellä asiakkaiden käytännön kokemuksia
 • hälytyssysteemin on hyvä olla monitasoinen, eli että hälytys laukeaa jo aidan ylittämisen jälkeen, eli kun rosvot eivät vielä ole murtautuneet taloon. Toisen portaan hälytykset laukeavat taloon sisälle murtautumisen yhteydessä (tosin vorot jättävät todennäköisesti koko homman kesken, kun pillit vinkuvat jo aiemmin)
 • valvontakamerat tallentavat kaiken liikkeen, tai kytkeytyvät päälle liiketunnistimella tai hälytyksen yhteydessä
 • hälytysjärjestelmän kommunikoinnin turvafirmaan ja / tai poliisille tulee olla tuplavarmistettu ja sen tulee toimia akuilla myös mahdollisen sähkökatkoksen (tai sähköjen tarkoituksella katkaisun) yhteydessä
 • mikäli hälytysjärjestelmän jotain osaa (esim. puhelinta) yritetään kytkeä pois päältä tai muuten manipuloida, tulee hälytyksen kytkeytyä päälle
 • hälytyksen antureiden tulee olla sellaisia, etteivät kissat ja muut öisin liikuskelevat eläimet laukaise hälytystä
 • pidä puhelimesi pikavalinnoissa poliisin, palokunnan, sairaalan ja turvafirman numerot
 • ennaltaehkäisyä on myös se, että käyttää näkyvästi turvafirmojen antamia, valvonnasta kertovia tarroja - näin rosvot saattavat etsiä helpompia kohteita
 • jne. jne. jne...

Jos kaikesta huolimatta joutuu ryöstön kohteeksi, ei yleensä kannata ruveta esittämään sankaria, ellei ole siihen jotain erityistä tietoa ja taitoja. Rosvoilla saattaa olla mukanaan "kättä pidempää" ja saattavat hermostuksissaan menettää kontrollin tekemisiinsä, jos heidän duuniaan rupeaa liiaksi häiritsemään.

Ennaltaehkäisy on siis tässäkin asiassa kaiken A ja O.

Never argue with an idiot, onlookers may not be able to tell the difference
--Mark Twain

Schooner101
Käyttäjän Schooner101 kuva
Ei kirjautuneena
bannedx
Liittynyt: 11.10.2006
Kirjoituksia: 264
Hottia

[quote=Hot]
Kaverini ryöstettiin vastaavassa tilanteessa pari vuotta sitten myös lentokentältä paluun yhteydessä eli tulivat sisään unikaasun kera ja veivät lompakot, kamerat ym. Lapset ihmettelivät aamulla, kun matkalaukut olivat pihalla levällään ja tyhjinä…./quote]

Näitä kaverin ja kaverin kaverin unikaasutuksia jaksetaan jauhaa vuodesta toiseen, kuten nytkin, tähän tulee "faktatietoa" rivitolkulla ja minulle lunta tupaan kun totean tuon höpöhöpön höpönhöpöksi.

Mites ne lapset 5-50kg ja aikuiset 50-100kg näiden kaasujen annostuksissa ovat samalla viivalla, kuin myöskin lemmikit 100g-muutama kilo. 20-200 neliöisessä asunnossa?

Hätäiseen voisi veikata että 5 kiloisen kohdalla pappi saisi kahvia juodakseen ja 100 kiloisellakin jotain muita tuntemuksia olisi kuin aamulla ihmetellä pihalla lapsineen omaa näyttävää kotiintuloaan.

Minäkin ihmettelen aamulla Eye-wink))

Hot
Käyttäjän Hot kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 738
Schooner101

Schooner101 kirjoitti:

Näitä kaverin ja kaverin kaverin unikaasutuksia jaksetaan jauhaa vuodesta toiseen, kuten nytkin, tähän tulee "faktatietoa" rivitolkulla ja minulle lunta tupaan kun totean tuon höpöhöpön höpönhöpöksi.
Mites ne lapset 5-50kg ja aikuiset 50-100kg näiden kaasujen annostuksissa ovat samalla viivalla, kuin myöskin lemmikit 100g-muutama kilo. 20-200 neliöisessä asunnossa?
Hätäiseen voisi veikata että 5 kiloisen kohdalla pappi saisi kahvia juodakseen ja 100 kiloisellakin jotain muita tuntemuksia olisi kuin aamulla ihmetellä pihalla lapsineen omaa näyttävää kotiintuloaan.

Onko Schooner101:llä ollut huono päivä vai onko muuten paha olla? Ei ole toistaiseksi tarvinnut valehdella mitään Orkin palstoilla. Oletko valmis lyömään 10.000€ vetoa väitteesi puolesta? Itse olen valmis siihen heti! Tuo ystäväni tulee viiden viikon kuluttua Aurinkorannikolle ja voimme esitellä sinulle poliisin pöytäkirjat edellyttäen, että olet tallettanut etukäteen tuon 10.000€ tämän palstanpitäjän tilille.

Jos uskot väitteeseesi, tienaat helppoa rahaa! Jos puhut paskaa, saat pienen näpäyksen.
Jos et uskalla lähteä peliin, pieni lausunnon korjaus jatkouskottavuutesi vuoksi olisi paikallaan.

Noin niin kuin tarkennukseksi…

Tulin tuolloin samalla lennolla Malgaan ystäväni kanssa toukokuussa. Hänellä on talossaan hälytysjärjestelmä, mutta hän ei kytkenyt sitä yöksi. Sen jälkeen hän on kytkenyt sen joka yö. Lisäksi hän hankki välittömästi samanlaiset turvakamerat kuin minullakin. Yrittivät varastaa myös auton, mutta se ei onnistunut.

Schooner101, jään odottamaan, oletko mies vai hiiri ja seisotko herjojesi takana! Ilmoita päivä, jolloin molemmat teemme 10.000€ talletukset, jotta kumpikaan ei lipsu.

Nämä ryöstöasiat ovat sen verran vakava juttu, että ei leikitä niiden kanssa. Meille on yritetty tulla kolme kertaa. Naapurin sisälle on menty kolme kertaa....

Schooner101
Käyttäjän Schooner101 kuva
Ei kirjautuneena
bannedx
Liittynyt: 11.10.2006
Kirjoituksia: 264
"Onko Schooner101:llä ollut

"Onko Schooner101:llä ollut huono päivä vai onko muuten paha olla?"

No ihan ensin tähän vastaan, että tuonlainen suomi24-tyylinen kysely tässä kohtaa ei saanut itseäni ihan polvilleen.

"Ei ole toistaiseksi tarvinnut valehdella mitään Orkin palstoilla. Oletko valmis lyömään 10.000€ vetoa väitteesi puolesta? Itse olen valmis siihen heti! Tuo ystäväni tulee viiden viikon kuluttua Aurinkorannikolle ja voimme esitellä sinulle poliisin pöytäkirjat edellyttäen, että olet tallettanut etukäteen tuon 10.000€ tämän palstanpitäjän tilille."

Enhän väitä sinun valehdelleen mitään vaan epäilen ihmisten hengissä säilymistä noin yleisesti näiden kaasuhöpinöiden tiimoilla. Poliisin pöytäkirjoista matkaa vakuutusyhtiön korvauspäätökseen on oma tiensä jossa usein tutkitaan vakuutusyhtiön toimesta näitä selityksiä mahdollisten vakuutuspetostenkin osalta ja toisaalta mikäs todistamisen taakka sinulla on kaverisi matkalaukkujen puolesta?

Lapsenomaista lausuntaa tuo pöytäkirjat / 10donaa, kysyitkö kaveriltasi että tuo sopii hänelle tai palstanpitäjälle?

Ehkä itsekin olet huomannut täällä elävän aika erikoisiakin ihmisiä jotka välillä laskettavat luikuria puheissaan reippaastikin, muistatkos sen yhdenkin jolla oli ollut se pulu, jolla oli eskorahkosen sielu, joka istui 180km/h vauhdissa olkapäällä katto alhaalla ja varoitteli tutkista, sekin oli ihan järjissään muutamien mielestä kun sillä oli Z4 BMW

"Jos uskot väitteeseesi, tienaat helppoa rahaa! Jos puhut paskaa, saat pienen näpäyksen."

Kerroppas nyt sitten mitä olen väittänyt josta tienaan?

"Jos et uskalla lähteä peliin, pieni lausunnon korjaus jatkouskottavuutesi vuoksi olisi paikallaan."

Mistä nyt sitten pelattaisiin, se ei oikein minulle aukea?

Se alkuperäisen juttusi alkuosan loppuosa niistä takseja varjostavista rosvoista oli jo melko korkealentoista ja jatko varmaan saman suuntaista Eye-wink)

Kari
Käyttäjän Kari kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 2168
Turvalista jatkuu

Jatkaisin tuota edellä olevaa "turvalistaani" lisäämällä siihen varautumisen urkinnan kohteeksi joutumisen... eli rosvot saattavat yritää monilla tavoin sieltä, missä aita on matalin. Yksi rosmojen käyttämä konsti on soittaa talon puhelimeen ja esittäytyä jollain tekosyyllä turvafirman edustajana - ja aivan pokkana pyytää varmistamaan hälytysjärjestelmän turvakoodit.

Mutta mistä voit tietää, että kyseinen soittaja on oikeasti oikealla asialla?

Turvakoodien tulee siis olla molemminpuolisia, jotta talon väki voi varmistautua mahdollisista kyselijöistä ja vastaavasti turvafirma voi mahdollisen vikahälytyksen tullessa soitollaan varmistaa vastaajan olevan talon oikeaa väkeä.

Olisi nimittäin rosvoille aivan liian helppoa ensin udella turvakoodit, sitten kaasuttaa kämppä asukeineen kuten Hot edellä varoitti, ja sitten painua sisään, naputella hälytys pois päältä - ja ryhtyä hommiin.

Turvakameroiden kanssa kannattaa varmistatua niiden riittävästä tasosta operoida yöaikaan. Toinen tärkeä seikka on, että kameroiden nauhoitinlaitteiden tallennuskapasiteetti on riittävä - ja että tallennus tapahtuu ainakin hälytystapahtumien yhteydessä myös internetissä olevalle palvelimelle... rosvot nimittäin ottavat mielellään myös nuo tallentimet matkaansa, koska eivät sattuneesta syystä halua esiintyä noissa videoissa. Tämä ei sinällään estä itse ryöstelyä, mutta saattaa auttaa asian jälkiselvittelyssä.

Ylipäätään on hyvä muistaa, että turvallisuuteen liittyvät asiat kannattaa ottaa vakavasti jo etukäteen - jälkikäteen herätessä voivat maksetut oppirahat olla kalliitakin, usein ei edes rahassa mitattavia.

Vielä yksi vinkki...

Palveluksiaan tarjoavat turvafirmat ovat liikeyrityksiä, jotka tekevät bisnestä. Ei siinä mitään pahaa, päinvastoin, mutta tämän alan kaupankäynnissä perinteinen "ostaja-myyjä" -asetelma saattaa olla paljonkin epätasapainossa. Joitain alan firmojen tarjouksia analysoitua näyttää siltä, että tämän alan firmoilla on huikeat katteet ainakin laitteistoissaan ja niihin liittyvissä asennuksissa, huoltosopimuksista puhumattakaan. Yksi esimerkki; yhden teratavun kovalevy (massamuisti) maksoi eräässä tilanteessa tavallisesta tietokonekaupasta ostettuna veroineen ja myyjän katteineen noin 95 Euroa. Täsmälleen sama laite oli hinnoiteltu turvafirman tarjoukseen yli 500 Euroon. Taidanpa siirtyä turva-alalle Eye-wink

Joka tapauksessa, tsemppiä kaikille Orkkilaisille myös näissä turvallisuusasioissa.

Never argue with an idiot, onlookers may not be able to tell the difference
--Mark Twain

Heikki-Sakari
Käyttäjän Heikki-Sakari kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.01.2010
Kirjoituksia: 14
"Rosmorannikko?"

Olemme hallituksen kanssa haaveillut / kuvitellut muuttavamme ensi syksynä sinne eteläiselle rannikolle talvehtimaan. Nyt näitä kirjoituksia lukiessamme tulee kuva, että paikasta on tullut todellinen "rosmoranikko". Onko siellä kehitys ollut todella näin surkea. Jos kuljet ulkona ryöstetään ja jos sulkeudut asuntoosi ei muuta kun odottelemaan rosmon tuloa. Tulee varmasti kuin tauti. Toivottavasti tämä ei kuitenkaan ole toteutumaa vaan turva-alan kauhumaalailua ja myynninedistämiskampanjaa.

santiago
Käyttäjän santiago kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 3743
tee se itse mies

Pinttyneenä tee se itse miehenä tuli mieleen olisiko jollakulla antaa vinkkiä Malagan /Fugen /Mijasin/Marbellan kieppeillä olevasta liikkeestä mistä hälyttimiä kannattaisi katsella.
Tai suunnitelma B, suositeltavia asennusliikkeitä joiden kanssa ei tarvitse sitoutua kuukausisopimukseen vartioinnista.

santiago
Käyttäjän santiago kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 3743
lue nämäkin

Kannattaa lukea suomenkin lehdistä muut kuin urheilusivut ja sarjakuvat. Kymmeniä ja satoja murtoja tehtailleet varkaat tuomittiin , kun ollaan suomessa , ehtoolliseen kahdeksi kuukaudeksi jne. jne.
Näitä vastaavia uutisia varmaan päivittäin. Eli taitaa tätä kurjuutta olla aika tasapuoisesti joka puolella maailmaa.

Hot
Käyttäjän Hot kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 738
Turvafirmat

Eri turvafirmojen palveluissa on suuriakin eroja. Olemme viimeaikojen tapahtumien vuoksi terästämässä turvajärjestelmiä lähinaapurien kanssa. Urbanisaatiossa on Franjusin turvapalvelu ja itselläni on Prosegurin kanssa sopimus.

Ongelmana on se, että tilanteen tullessa päälle, turvafirmat ehtivät paikalle vasta 15 minuutissa. Lisäksi osa turvafirmoista ei tule pihaan tai sisälle ilman poliisia. Vaikka turvafirman auto olisi lähellä taloasi, he lähettävät tarkistusauton aina konttorilta, koska vain siellä on avaimet. Olen yrittänyt neuvotella sellaista järjestelyä, että urbanisaatiomme kaikki hälytykset menisivät myös urbanisaation turvafirmalle, koska he ehtivät nopeasti edes portin taakse. Jotkut urbanisaatiot ovat onnistuneet neuvottelemaan sopimuksen paikallispoliisin kanssa siitä, että yöaikaan heidän autonsa on aina lähistöllä.

Käytännössä on pakko ottaa jonkun turvafirman peruslaitteisto. Sen vaihtaminen toiselle firmalle onkin sitten toinen juttu. Esim, Franjus ja Prosegur käyttävät samanlaisia laitteita ja osittain myös LIP. Directalla taasen on aivan omat muiden kanssa yhtyeensopimattomat systeemit. Kuukausisopimusta ei tietenkään tarvitse ottaa, mutta eikö turvafirma taustalla ole oleellinen juttu?

Erilaisia hälytysjärjestelmiä voi ostaa myös rautakaupoista ja netistä, jos pelkkä kovan hälytysäänen tuottaminen riittää. Optexin infratunnistimet ovat laadukkaita.

Itse lisään pari liiketunnistimella varustettua lamppua kameroiden kuvan parantamiseksi yöaikaan. Lisäksi asennutan liiketunnistimia, jotka hälyttävät jo pihalla liikkuvat ennen taloon murtautumista. Nämä toimivat kahdella infrasäteellä, jolloin esim. kissa ei aiheuta hälytystä.

Tällä palstalla on valitettavasti myös kaikenlaisia pulu-, vakuutuspetos-, eskorahkos-, BMW Z4- pellejä kuten Schooner101, jotka eivät ota turva-asioita toisissaan ennen kuin jotain sattuu omalle kohdalle.

Schooner101 kirjoitti:

Se alkuperäisen juttusi alkuosan loppuosa niistä takseja varjostavista rosvoista oli jo melko korkealentoista ja jatko varmaan saman suuntaista

Tämä lausunto on suoraan tuota casea tutkineiden poliisien suusta ja sisällytetään tuohon 10k€. Järjestelylle on sekä palstanpitäjän että uhrin lupa. Jos et ole valmis 10k€ vääntöön, pidä pellemielipiteesi ominasi.

Masa P
Käyttäjän Masa P kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.12.2006
Kirjoituksia: 819
Kaikenlaista tapahtuu!

Kyllä näihin ryöstöjuttuihin ja varkauksiin tulee suhtautua ihan vakavasti! Usein ne kyllä suurenevat kiertäessään mieheltä, miehelle ( tai naiselle) Alkuperäinen tarina on viimein saanut aivan ihmeelliset muodot!

Tässä 1 tarina, joka sattui 20 m:n päässä. Kävelimme tyttäreni kanssa Montemar Altossa aivan pikkukatua. Takanamme liikenneympyrässä kuului renkaitten vinguntaa, sellaista jokapäiväistä, mutta kuitenkin tuli vilkaistua taakse. Siinä X5 kaarsi suht kovaa, mutta oikaisi kesken ympyrän ja täräytti viereiseen tiiliaitaan. Paikalta keuli poispäin moottoripyörä. Jostain kumman syystä paikalle siunaantui hetkessä porukkaa, joten me emme tilannetta tarkistelleet, vaan jatkoimme matkaa. Kaikenlaisia kaahareita, arvelimme.

Hämmästyksemme illalla oli aikamoinen. Ko kaahari X5:ssa oli ammuttu vauhdissa ja siitä johtuen auto täräytti seinään. Syyllinen oli motoristi. Tiedä sitten saatiinko tyyppiä koskaan kiinni. Tästä on jo jokunen vuosi kulunut.

Olemme asuneet Costalla nyt yli 10 vuoden talvet, eikä keltään tutultamme ole ryöstetty, tai varastettu mitään! näyttäisi siltä, että tässä suhteessa on suuret erot pikkukylien ja suurten kaupunkien välillä.

Kuitenkin on syytä olla vainoharhainen ja ottaa Karin neuvoista vaarin.

Näyttää lisäksi siltä, että Suomessakin siirrytääbn kohti "kalterikulttuuria". Tällä tarkoitan maita, jossa kaikkissa ikkunoissa, ei vain vankiloissa, on kalterit!

Don Bavarontti
Käyttäjän Don Bavarontti kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 14.07.2006
Kirjoituksia: 3027
tarjontoo...
Rookeri
Käyttäjän Rookeri kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.01.2010
Kirjoituksia: 224
Tervehdystä clip--> Kirjoitt

Tervehdystä

clip-->
Kirjoittanut Masa P Ke, 17/03/2010 - 12:21.

Kyllä näihin ryöstöjuttuihin ja varkauksiin tulee suhtautua ihan vakavasti! Usein ne kyllä suurenevat kiertäessään mieheltä, miehelle ( tai naiselle) Alkuperäinen tarina on viimein saanut aivan ihmeelliset muodot!

Olemme asuneet Costalla nyt yli 10 vuoden talvet, eikä keltään tutultamme ole ryöstetty, tai varastettu mitään! näyttäisi siltä, että tässä suhteessa on suuret erot pikkukylien ja suurten kaupunkien välillä.

Kuitenkin on syytä olla vainoharhainen ja ottaa Karin neuvoista vaarin.
clip--<

Olen kanssasi samaa mieltä, asiat muuttuvat helposti kulkiessaan suusta suuhun tai sitten näillä listoilla. Vakava asia ja siihen on suhtauduttava vakavasti.

Täällä kerrotaan vain aurinkorannikon rikollisuudesta, millainen tilanne on esim. Torreviejassa missä on myös suomalaisia paljon, jostain syystä eivät halua kirjoitella tänne Eye-wink

Meillä on tarkoitus vuoden loppuun mennessä tulla Torreviejaan, siitä tämä kysymys.

devspain
Käyttäjän devspain kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 1325
Turvaa

Kari kirjoitti:
Jatkaisin tuota edellä olevaa "turvalistaani" lisäämällä siihen varautumisen urkinnan kohteeksi joutumisen... eli rosvot saattavat yritää monilla tavoin sieltä, missä aita on matalin. Yksi rosmojen käyttämä konsti on soittaa talon puhelimeen ja esittäytyä jollain tekosyyllä turvafirman edustajana - ja aivan pokkana pyytää varmistamaan hälytysjärjestelmän turvakoodit.

Minä jatkaisin turvalistaa silla, että kannattaa myös olla tarkkana mitä itsestään kertoo yhteisöpalveluissa kuten esimerkiksi Facebookissa, Twitterissä ja vaikkapa Orkissakin.

Me devspainissä ollaan aina oltu kokonaisvaltaisia tietoturvasta puhujia ja osa tietoturvaa on myös henkilökohtainen "käyttäytyminen". Valitettavasti esimerkiksi Facebookiin on myös tulossa gps-paikannus jne, joten tietoturvariskit kasvavat jatkossa! Olkaapa tarkkana mitä kerrotte ja kenelle.

Muuten päädyt helposti listalle, josta varkaiden on helppo löytää juuri sinut:
http://pleaserobme.com/

santiago
Käyttäjän santiago kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 3743
torrevieja

Torreviejassa on mm. Latin Kingsit ja muitakin jengejä. Eivät ehkä turistien suurin riesa , mutta erittäin kovan luokan rikollisia.
Jos ilmiö ei ole tuttu , googlesta löytyy lisää infoa.

Schooner101
Käyttäjän Schooner101 kuva
Ei kirjautuneena
bannedx
Liittynyt: 11.10.2006
Kirjoituksia: 264
Hottia

Lue uudelleen ylläolevat kirjoitukseni ja pyydä vaikka joku kertomaan itsellesi mitä niissä kirjoitin, josko sinne jäi jotain mitä et huomannut.

Kannattaisi olla kaasun käytössä vähän tarkkana ettei mopo keuli Eye-wink

blues
Käyttäjän blues kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 1862
Schooner

"Näitä kaverin ja kaverin kaverin unikaasutuksia jaksetaan jauhaa vuodesta toiseen, kuten nytkin, tähän tulee "faktatietoa" rivitolkulla ja minulle lunta tupaan kun totean tuon höpöhöpön höpönhöpöksi."

Tuossahan se on kopiona kirjoittamasi. Aika selvasti sanot mielipiteesi. Taitaa nyt olla joko vedon tai anteeksipyynnon paikka jos mies olet. Hauska seurata kumpi saa 10.000 euroa!

Vallankumouksia aloitetaan ja kapinoita kukistetaan!

Frank
Käyttäjän Frank kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 263
Alarma

Meillä on soppari Fuengirolassa Alarman kanssa. Tulevat paikalle kokemuksien mukaan noin viidessä minuutissa kutsusta tai automaattihälytyksestä. Lisäksi laitoin itse keittiön ikkunalle nettikameran (120e), joka kuvaa oven edustaa ja lähettää tapahtumasta emaililla kuvasarjan. Tiedän siis todistettavasti, että siivooja käy paikalla parin päivän välein!

Itse laitteiston näppäimistössä on poliisi/palokunta/ambulanssi/vartija -napit. Nämä ovat erittäin hyvät jos jotain sattuu. Nappia painamalla tulee aina vartija ja Alarma hälyttää poliisin, palokunnan tai ambulanssin. Jippo on siinä, että jos puhelimella soitat vaikkapa ambulanssin siellä kysytään kenelle, miksi, mikä NIE, paljonko kello ja kuka maksaa. Tästä on kokemusta. Nappia painamalla kaikki tapahtuu itsestään.

Muutamia ryöstöjä ja varkauksia on tullut tarinana vastaan ja neilikkatytöltä olen itse varastanut neilikoita, mutta siihen se on jäänyt. Toki varovaisempi pitää olla kuin Suomessa, mutta monet jutut antavat sellaisen kuvat että Espanjasta on tulossa toinen Venäjä. Ei se nyt ihan niin ole.

Näkyvä vartioinnin hoito pelottaa rosvot muualle. Miksi valita vaikeampi kohde kun helppojakin on?

Frank
Käyttäjän Frank kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 263
Ville Veikko Veto

blues kirjoitti:
Tuossahan se on kopiona kirjoittamasi. Aika selvasti sanot mielipiteesi. Taitaa nyt olla joko vedon tai anteeksipyynnon paikka jos mies olet. Hauska seurata kumpi saa 10.000 euroa!

Jätkät, lyökää toisianne!

Tuolla jossain toisessa keskustelusäikeessä jo ehdittiin valittelemaan sitä, että asiat luisuvat helposti näppiksen takana tarpeettomaksi kuolan heittelemiseksi. Joku ehti jo käynnistämään Stadi vastaan juntit sodan kun satuin itse sanomaan muutamia baareja junttibaareiksi. Ei kannata hikeentyä heti jos vaan voi. Kannattaa mieluummin ottaa yksi olut ja katella terassilta palmuja.

IPT42
Käyttäjän IPT42 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 07.12.2006
Kirjoituksia: 77
Rikollisuus on vakavaa

Rikollisuus on vakavaa, mutta hymyilyttää miten nuo urbaanilegendat jaksavat vuodesta toiseen elää ja olla aina yhtä "totista totta", ja sekottua mausteiksi osana erilaisiin tapauksiin.

Nuo taikakaasujutut ovat kiertäneet karavaanaripiireissä jo kyllästymisiin asti. Aina on "kaasutettu" ja romppeet häippässeet, jne, ja päätä särki.

Jos tuollaisia ihmekaasuja olisi olemassa ihan aikuisen oikeesti, sellainen olisi sairaalapiireissä hyvä apu narkooseissa. Ei tarvitsisi narkoosilääkärin niin kauheesti laskeskella ja mittailla oikeita annostuksia potilaalle kun olisi tuollainen taikakaasu käytössä.

Näistä kaasusaduista terveydenhuollon ammattilaiset sitten leikkasivat siivet tarinoilta perustellen ne oikeilla faktoilla mm. eräänä seikkana tuossa ylempänä mainitun ihmisten kokoerot (lapset, aikuiset, kotieläimet yms.) ja huonetilavuuksien erot ja ilmanvaihdon vaikutukset jne. jne.

Lopputuloksena totesivat ettei tuollaista unikaasua voi oikeesti olla kuin saduissa!

Rikollisuus on saanut ammattimaisempia muotoja niin Espanjassa kuin Aurinkorannikolla ja myös Suomessa ja kannattaa ottaa todesta ennakoiva suojautuminen. Moni ryöstö olisi jäänyt tekemättä jopa kohtuullisella maalaisjärjen käytöllä.

Don Bavarontti
Käyttäjän Don Bavarontti kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 14.07.2006
Kirjoituksia: 3027
Hola ITP...

käyppäs kysymäss ulkomaanliikenteessä olevilta rekkamiehiltä... kyseisistä kaasuista. Moni olisi nuukahtanut ikiuneen, jos ovien välissä oleva turvakettikki olisi liian tiukalla...

vanhatyttö
Käyttäjän vanhatyttö kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 1689
rosvofobia

[quote=Hot]Eri turvafirmojen palveluissa on suuriakin eroja. Olemme viimeaikojen tapahtumien vuoksi terästämässä turvajärjestelmiä lähinaapurien kanssa. Urbanisaatiossa on Franjusin turvapalvelu ja itselläni on Prosegurin kanssa sopimus.

Ongelmana on se, että tilanteen tullessa päälle, turvafirmat ehtivät paikalle vasta 15 minuutissa. Lisäksi osa turvafirmoista ei tule pihaan tai sisälle ilman poliisia. Vaikka turvafirman auto olisi lähellä taloasi, he lähettävät tarkistusauton aina konttorilta, koska vain siellä on avaimet. Olen yrittänyt neuvotella sellaista järjestelyä, että urbanisaatiomme kaikki hälytykset menisivät myös urbanisaation turvafirmalle, koska he ehtivät nopeasti edes portin taakse. Jotkut urbanisaatiot ovat onnistuneet neuvottelemaan sopimuksen paikallispoliisin kanssa siitä, että yöaikaan heidän autonsa on aina lähistöllä.

Käytännössä on pakko ottaa jonkun turvafirman peruslaitteisto. Sen vaihtaminen toiselle firmalle onkin sitten toinen juttu. Esim, Franjus ja Prosegur käyttävät samanlaisia laitteita ja osittain myös LIP. Directalla taasen on aivan omat muiden kanssa yhtyeensopimattomat systeemit. Kuukausisopimusta ei tietenkään tarvitse ottaa, mutta eikö turvafirma taustalla ole oleellinen juttu?

Erilaisia hälytysjärjestelmiä voi ostaa myös rautakaupoista ja netistä, jos pelkkä kovan hälytysäänen tuottaminen riittää. Optexin infratunnistimet ovat laadukkaita.

Itse lisään pari liiketunnistimella varustettua lamppua kameroiden kuvan parantamiseksi yöaikaan. Lisäksi asennutan liiketunnistimia, jotka hälyttävät jo pihalla liikkuvat ennen taloon murtautumista. Nämä toimivat kahdella infrasäteellä, jolloin esim. kissa ei aiheuta hälytystä.

Voi hellanlettas sentään. Ja minä kun olen aina kuvitellut, että hysteria on naisten sairaus. Hommatkaa nyt varmuuden vuoksi oikein satelliittivalvonta ja palkatkaa vaikka CIA ovelle jos noin hirveesti pelottaa. Tai taitaa olla parempi, että palaatte koti-Suomeen. Joku Suomussalmi tai vastaava perukka olisi ehkä tarpeeksi turvallinen. Voitte alkaa asua vaikka perunakuopassa ja siinä sitten rakennella bunkkeria, ellei satu jostakin sodan aikasta lyötymään. Hyi hitto, hävettää tuommoset pupu-pöksyt, lietsotte muissakin pelkoa ja hysteriaa.

Helmikuun 10. päivä Espanjan virallisissa uutisissa kerrottiin, että koko maan rikollisuus oli alentunut 3,7%, paikallisesti enemmánkin paikkakunnasta riippuen. Kannattas varmaan vähän uutisointiakin seurata, voisi pysyä pää kirkkaampana ja fobiat vähempänä.

Voitte tuosta lukea ihan itse:

La delincuencia cae un 3,7% y se sitúa en la tasa más baja de la década
Rubalcaba subraya el descenso en los delitos que crean más alarma social

JORGE A. RODRÍGUEZ - Madrid - 10/03/2010 El Pais

La lucha contra el crimen tiene su propia fórmula. La suma de más policías y más castigo suele dar como resultado menos delincuencia. (Aunque no siempre. Ejemplo: EE UU). El aumento de los agentes en las calles (30.000) mas el endurecimiento del Código Penal (y el que las penas en prisión, con 76.500 internos hoy día, se cumplan casi enteras) explican que la delincuencia en España bajase en 2009 un 3,7% respecto al año anterior en el territorio controlado por Guardia Civil y Cuerpo Nacional de Policía (sin País Vasco ni Cataluña), según los datos que ayer presentó en el Congreso el ministro del Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba. Bajan prácticamente todas las infracciones, pero sobre todo las que más miedo dan al ciudadano: los tirones, los robos callejeros, los asaltos a viviendas, los asesinatos...

¿Quién de todos ha de ser
el que se atreva a poner
ese cascabel al gato?

Hot
Käyttäjän Hot kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 738
Kaasua

En itse viitsi lähteä tekemään second guessingia – jos poliisi uskoo kaasua käytetyn apuna, se riittää tasan tarkkaan minulle. Myös minä olen lukenut asiasta väittelyä puolesta ja vastaan heti tuon tapauksen jälkeen ja viittauksia on ollut jopa anestesialääkäreihin ja heidän arvovaltaansa – en tullut yhtään viisaammaksi muuta kuin, että ymmärsin jopa CO2 lisäyksen syventävän unta merkittävästi.

Vakuutusyhtiötkin yrittivät väittää pitkään, että ajonestolla varustettuja autoja ei voi varastaa ilman avainta tai että sirukortit ovat turvallisia… Ei tyrmäystippoihinkaan aluksi uskottu vaan kohteita pidettiin vain juopuneina! Lopulta selvisi, että jopa tavallisilla silmätipoilla homma toimii ja itäeurooppalaiset osasivat tämän.

Palstan kemisteillä on vankkoja mielipiteitä – omat anestesian ja kemian tiedot eivät riitä tämän pitemmälle ja olen varma, että ei myöskään palstan puistokemistien. Jos olen herkkäuskoinen, olen varmemmalla puolella kuin asiasta vähemmän, mutta sitäkin varmemmin tietävät palstan puistokemistit. Poliisi uskoi asialla olleen tekotavan perusteella romanialaisten tai bulgarialaisten ryhmän. Onko poliisin kokemuksella ja tiedoilla painoa?

Espanjassa näyttäisi tilastojen valossa olevan paljon ryöstöjä (25x Suomi):

http://www.nationmaster.com/graph/cri_rob_percap-crime-robberies-per-capita

Joku muukin uskoo tulleensa ryöstetyksi kaasun avulla:

http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/s/206/206175_costa_brits_gas...
http://www.theolivepress.es/2009/08/14/nerja-sleeping-gas-robbery/

vanhatyttö
Käyttäjän vanhatyttö kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 1689
hystis

Kyllä ryöstöjä tapahtuu ja lehtitietojen mukaan asialla on ammattimaiset albaani tai bulgaro tai venäläiset liigat. Mutta minkä takia ne suomalaisten eläkeläisten asuntoihin menisivät kaasuttelemaan, mitä sieltä muka löytyisi vaivan arvoista? Ei niin mitään. Nuo rosvot on ammattilaisia ja ne osaa laskea riskin ja hyödyn suhteen, ei rivituristien asunnoissa ole mitään tarpeeksi arvokasta, jonka takia kannattaisi ottaa riski. Ja kopaista tyhjä. Ja jos joku on niin tyhmä, että varastoi patjan alla rahojaan ja julistaa joka kadunkulmassa että minulla on monta tonnia piilossa, niin joutaakin tulla ryöstetyksi. Pankit on sitä varten, että rahat säilyy. Ja voihan ne tallettaa vaikka suomalaiseen pankkiin, jos ei espanjalaiseen luota.

Tämä tämmönen pelon ja hysterian lietsominen on ihan asiatonta. Aurinkorannikolla on jo ihan tarpeeksi pelokkaita suomalaisia, jotka eivät uskalla kunnolla ovesta ulos astua.

Ja lompakkovarkauksistakin on ollut puhetta. Olenpa tullut huomaamaan, että suomi-papat pitää edelleen, kaikista varoituksista huolimatta, lompsaa takataskussa. Jos se siitä katoaa niin antaa mennä vaan, sehän on pantu tarjolle! Ja miksi ihmeessä on pakko kuljettaa mukana koko talven pörssiä, kaikkia luottokortteja ja pankkikortteja, passia. Omaa typeryyttä se on, jos ne varastetaan.

¿Quién de todos ha de ser
el que se atreva a poner
ese cascabel al gato?

Hot
Käyttäjän Hot kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 738
Miksi ryöstäsivät suomalaisia?

Vanhatyttö kirjoitti:

Mutta minkä takia ne suomalaisten eläkeläisten asuntoihin menisivät kaasuttelemaan, mitä sieltä muka löytyisi vaivan arvoista? Ei niin mitään. Nuo rosvot on ammattilaisia ja ne osaa laskea riskin ja hyödyn suhteen, ei rivituristien asunnoissa ole mitään tarpeeksi arvokasta, jonka takia kannattaisi ottaa riski. Ja kopaista tyhjä. Ja jos joku on niin tyhmä, että varastoi patjan alla rahojaan ja julistaa joka kadunkulmassa että minulla on monta tonnia piilossa, niin joutaakin tulla ryöstetyksi. Pankit on sitä varten, että rahat säilyy. Ja voihan ne tallettaa vaikka suomalaiseen pankkiin, jos ei espanjalaiseen luota.

Heh heh! Jos vähänkin luit tuota kuvaamaani casea eli ei ne ryöstäjät todellakaan ole tyhmiä - sinua en tunne Smiling Kun ihmiset palaavat taksilla yöllä tyhjään kotiinsa, heillä on taskussaan käteisrahat, pankkikortit, passit, kelloja, korujakin, etc. Näin myös taatusti vanhatytöllä – vai tulitko pelkkä taksi/junaraha taskussa, loput 200€ nostetaan La Caixasta tarvittaessa ja kellokin on kanissa ja luottokorttia ei ole edes myönnetty? Kaverilla oli myös upouusi Seutulan kentältä ostettu videokamera ja kaksi muuta kameraa - kaikki meni.

Tuo yökoneella tulon jälkeinen ensimmäinen yö on se riskiyö! Siitä oli kyse ja siitä varoitin. Myös oma kuvaamani riskitilanne 6.3 oli juuri ensiyö! Mutta eihän tätä kaikki voi edes ymmärtää – liian monimutkaista.

Lisäksi kaverini ei ole persaukinen eläkeläinen rivituristi, vaikka se ei ole tässä se pointti ja sellainen varmaan mielestäsi joutaakin tulla ryöstetyksi. Meistä monet asuu täällä pysyvästi tai suurimman osan vuotta, jolloin myös turismista on turha puhua. Olen itse ollut ryöstöyritysten kohteena - tiedän taatusti mistä on kyse. Myös moni muu palstan nimimerkki on ollut saman uhan alla tai tullut ryöstetyksi.

Mutta on se hyvä, että vanhatyttö on luottavainen hyvään onneensa. Kyseessä ei ole hysterian lietsominen vaan tiedon ja kokemuksen jakaminen – kaikille ei näy kelpaavan. Jos olet lukenut juttujani Orkista, olet saattanut huomata, että Hot:lla on sekä tietoa että kokemusta myös muille jaettavaksi – tätä on kertynyt, koska olen monen yhteisön jäsen, keskustelen myös espanjalaisten ja muiden ulkomaalaisten kanssa säännöllisesti ja sivistystaustaakin on riittävästi, vaikka se ei aina näy - pulinabokseihin en ole osallistunut.

Toki voin kyllä lopettaa auttamisen tähän kirjoitukseen. Koska juttuni koetaan piinaavina, Schooner101, Jorgeco, vanhatyttö ja IPT42 kaltaiset ---tulijat vallatkoon foorumin ja jakakoon jatkossa suurta tiedon valoaan – luen kyllä juttunne joskus…. Tunnelma Orkissa on todellakin muuttunut….

Schooner101
Käyttäjän Schooner101 kuva
Ei kirjautuneena
bannedx
Liittynyt: 11.10.2006
Kirjoituksia: 264
Kaikessa soi blues

Lähtikö näppis Bluesin hanskasta, kun et niitä perusteluja huomannut kopioida? No autan sinua pikkaisen. Mitä Blues itse olet tuosta mieltä?

"Mites ne lapset 5-50kg ja aikuiset 50-100kg näiden kaasujen annostuksissa ovat samalla viivalla, kuin myöskin lemmikit 100g-muutama kilo. 20-200 neliöisessä asunnossa?

Hätäiseen voisi veikata että 5 kiloisen kohdalla pappi saisi kahvia juodakseen ja 100 kiloisellakin jotain muita tuntemuksia olisi kuin aamulla ihmetellä pihalla lapsineen omaa näyttävää kotiintuloaan."

Venäjällä alan ammattilaiset vähän taannoin kaasuttelivat elokuvateatterissa, ei tainnut montaakaan jäädä henkiin, miten nämä samoilta suunnilta (jonkun tiedon mukaan) olevat tyypit täällä eläkeläisten
tai muuten vaan joutilaiden kämppiä tyhjentelevät osaisivat annostella kaasunsa niin että Hotin kaverikin kakaroineen taivastelisi seuraavana aamuna tyhjiä kapsäkkejään pihallaan.

BÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

Schooner101
Käyttäjän Schooner101 kuva
Ei kirjautuneena
bannedx
Liittynyt: 11.10.2006
Kirjoituksia: 264
Hottia pukkaa

"sivistystaustaakin on riittävästi, vaikka se ei aina näy"

Ei todellakaan, aina kun joku kyseenalaistaa mielipiteesi, niin silloin on sivistys tiessään.

"Toki voin kyllä lopettaa auttamisen tähän kirjoitukseen. Koska juttuni koetaan piinaavina, Schooner101, Jorgeco, vanhatyttö ja IPT42 kaltaiset ---tulijat vallatkoon foorumin ja jakakoon jatkossa suurta tiedon valoaan – luen kyllä juttunne joskus…. Tunnelma Orkissa on todellakin muuttunut…."

5-vuotiaana käyttäydytään tuolla tavoin, pehmolelut kyytiin ja nurkkaan pillittämään Eye-wink Tästä samasta ketjusta löytyy lisää lapsenomaisuuksiasi.

blues
Käyttäjän blues kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 1862
Schooner

Eihan Hot kirjoituksessaan puuttunut kaasun laatuun tai annostukseen. Ei myoskaan kuinka syvassa unessa olivat olleet.

Emme edes tieda minka kokoiset/painoiset lapset oli kyseessa. Se olit sina joka heitti taman 5-100 kg skaalan.

Hot ainoastaan kertoi etta poliisitutkimuksen mukaan kaasua oli kaytetty. Sina vaitit etta ei.....

Mulla ei ole mielenkiintoa alkaa kanssasi kinaamaan mutta lyo nyt se veto Hotin kanssa niin asia selvinnee.

Vallankumouksia aloitetaan ja kapinoita kukistetaan!

vanhatyttö
Käyttäjän vanhatyttö kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 1689
jep

Hot kirjoitti:
Vanhatyttö kirjoitti:

Mutta minkä takia ne suomalaisten eläkeläisten asuntoihin menisivät kaasuttelemaan, mitä sieltä muka löytyisi vaivan arvoista? Ei niin mitään. Nuo rosvot on ammattilaisia ja ne osaa laskea riskin ja hyödyn suhteen, ei rivituristien asunnoissa ole mitään tarpeeksi arvokasta, jonka takia kannattaisi ottaa riski. Ja kopaista tyhjä. Ja jos joku on niin tyhmä, että varastoi patjan alla rahojaan ja julistaa joka kadunkulmassa että minulla on monta tonnia piilossa, niin joutaakin tulla ryöstetyksi. Pankit on sitä varten, että rahat säilyy. Ja voihan ne tallettaa vaikka suomalaiseen pankkiin, jos ei espanjalaiseen luota.

Heh heh! Jos vähänkin luit tuota kuvaamaani casea eli ei ne ryöstäjät todellakaan ole tyhmiä - sinua en tunne Smiling Kun ihmiset palaavat taksilla yöllä tyhjään kotiinsa, heillä on taskussaan käteisrahat, pankkikortit, passit, kelloja, korujakin, etc. Näin myös taatusti vanhatytöllä – vai tulitko pelkkä taksi/junaraha taskussa, loput 200€ nostetaan La Caixasta tarvittaessa ja kellokin on kanissa ja luottokorttia ei ole edes myönnetty? Kaverilla oli myös upouusi Seutulan kentältä ostettu videokamera ja kaksi muuta kameraa - kaikki meni.

Mistä ne rosvot tietää, että Vanhatyttö tulee TYHJÄÄN kotiin? Voihan siellä olla odottamassa iso ja karvanen vanhapoika! Minulla on taskussa sen verran kun tarviin, käytän pankkikorttia ja visaa, en kuljettele koko omaisuutta mukana. Korut ja kultaharkot minulla on pankin turvasäilössä ja kaikki on sitä paitsi vakuutettu. Passi on tietenkin taskussa ja kello ranteessa, mutta se on ihan tavallinen kello, ei mikään rosvo-magneetti.

Tuo yökoneella tulon jälkeinen ensimmäinen yö on se riskiyö! Siitä oli kyse ja siitä varoitin. Myös oma kuvaamani riskitilanne 6.3 oli juuri ensiyö! Mutta eihän tätä kaikki voi edes ymmärtää – liian monimutkaista.

Mikä helkkarin riskiYö? Mikä siitä sen riskimmän tekee, älä sinä hupata iso ihminen.

Lisäksi kaverini ei ole persaukinen eläkeläinen rivituristi, vaikka se ei ole tässä se pointti ja sellainen varmaan mielestäsi joutaakin tulla ryöstetyksi. Meistä monet asuu täällä pysyvästi tai suurimman osan vuotta, jolloin myös turismista on turha puhua. Olen itse ollut ryöstöyritysten kohteena - tiedän taatusti mistä on kyse. Myös moni muu palstan nimimerkki on ollut saman uhan alla tai tullut ryöstetyksi.

Joopa joo. Onhan niitä uhkia elämä täynnä, minäkin olen kerran meinannut hukkua ja kerran putosin sohvalta ja siinä olisi voinut selkä murtua! Enkä minäkään muuten ole mikään rivituristi, mutta siitä huolimatta olen jo pitkälti toistakymmentä vuotta saanut olla ihan rauhassa. Mutta minä en leveile enkä hanki huomiota herättäviä turvajärjestelmiä, pidän matalaa profiilia. Se on katsos niin, että mitä enemmän sinulla on erilaisia hälytyslaiteita ja kameroita sitä varmemmin sinut ryöstetään, rosvot osaa laskea 1+1, Ja jos se sinun kaverisi tekee parhaansa, että hänen mittava varallisuutensa huomataan, niin siitä vaan sitten...sitä saa, mitä tilaa. (tuli muuten mieleeni yks vanha sanonta: köyhät ne rahoilla leveilee:Puzzled)

Mutta on se hyvä, että vanhatyttö on luottavainen hyvään onneensa. Kyseessä ei ole hysterian lietsominen vaan tiedon ja kokemuksen jakaminen – kaikille ei näy kelpaavan. Jos olet lukenut juttujani Orkista, olet saattanut huomata, että Hot:lla on sekä tietoa että kokemusta myös muille jaettavaksi – tätä on kertynyt, koska olen monen yhteisön jäsen, keskustelen myös espanjalaisten ja muiden ulkomaalaisten kanssa säännöllisesti ja sivistystaustaakin on riittävästi, vaikka se ei aina näy - pulinabokseihin en ole osallistunut.

Tästä taidetaan olla eri mieltä, sinä ja minä...

Toki voin kyllä lopettaa auttamisen tähän kirjoitukseen. Koska juttuni koetaan piinaavina, Schooner101, Jorgeco, vanhatyttö ja IPT42 kaltaiset ---tulijat vallatkoon foorumin ja jakakoon jatkossa suurta tiedon valoaan – luen kyllä juttunne joskus…. Tunnelma Orkissa on todellakin muuttunut….

No no, nyt sinä ihan itse muutat sitä tunnelmaa. Tätä tämmöstä mielipiteidenvaihtoa sanotaan KESKUSTELUKSI, pitäisihän sinun se tietää kun sanot olevasi sivistynyt.

¿Quién de todos ha de ser
el que se atreva a poner
ese cascabel al gato?

Kari
Käyttäjän Kari kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 2168
Turvallisuutta ei kannata vähätellä

Mitään "rosvohysteriaa" ei kannata lietsoa, siihen ei ole mitään tarvistakaan. Tuossa edellä Hot on jakanut hyviä käytännön vinkkejä ja kokemuksia, joiden sisäistämisestä on varmasti hyötyä ainakin joissain tapauksissa. Kannattaa luonnollisestikin pitää mielessä, että ihmisiä on rosvojen(kin) näkövinkkelistä erilaisia, eli tällaisista vinkeistä on erityistä hyötyä rosvojen "kohderyhmiin" kuuluville ihmisille.

On tietysti upeaa, että läheskään kaikki Orkkilaiset tai heidän lähipiirinsä ei ole joutunut rosvoilun kohteeksi, mutta siitä huolimatta näitä turvallisuuteen liittyviä asioita ei kannata vähätellä, tai päästellä aihetta koskevia pilkallisia sammakoita suustaan. Sensijaan, kannattaa olla enemmän kuin iloinen, ettei ainakaan vielä ole omalle kohdalle sattunut mitään ikävää. Tiedän tasan tarkkaan, mistä puhun.

Jos aiheesta ei ole mitään informatiivista ja rakentavaa sanottavaa, niin kannattaa mieluummin osallistua niihin ketjuihin, joissa voi omalla kokemuksellaan auttaa muita. Samaten on syytä lopettaa henkilökohtaiset loukkaukset ja hyökkäykset just tähän paikkaan - loanheittoa ei sallita eikä tulla sallimaan Orkissa.

Turvallisuus Espanjassa ja yleensäkin, on tietysti paljon laajempi käsite, kuin pelkät hälytyssysteemit ja ennaltaehkäisy. Myös Devspain toi esille tärkeän seikan; kannattaa miettiä tarkkaan, millaisia yksityiskohtia itsestään ja lähipiiristään kirjoittelee erilaisille yhteisösivuille - Orkki ja Facebook mukaanlukien.

Asuntomurtoihin liittyen, suosittelen myös, että ei kannata toitottaa turhan paljon ympärilleen, jos talo on joskus jäämässä joksikin aikaa tyhjilleen... seinillä kun tuppaa olemaan korvat ja tuollaiset tiedot saattavat ajatua vääräntyyppiseen käyttöön.

Mutta tosiaankin, mihinkään hysteriaan ei ole minkäänlaista syytä. Suurin osa ulkomailla majailevista suomalaisista ei kuulu rosvojen kannalta kiinnostavaan kohderyhmään. Tavallisella maalaisajattelulla näistä selviää Eye-wink

Never argue with an idiot, onlookers may not be able to tell the difference
--Mark Twain

Hot
Käyttäjän Hot kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 738
Vastauksia

H.V. Schooner101,

Nimimerkkisi ja avatarisi perusteella et ole ihan tyhjätasku, jolloin vetosumma ei liene taloudellesi merkittävä – minuun sattuu todella paljon enemmän, jos häviän. Voin helpottaa syvää tuskaasi sillä, että voimme sopia, että hävinneen rahat siirretään lyhentämättömänä Haitin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi, jolloin en pienellä todennäköisyydellä voittaessani saa mitään etua vedosta. Kun molempien rahat ovat ylläpidon tilillä, saat tarkat tiedot yksityispostiisi tapahtumista poliisin näkemyksen mukaisesti. Ylläpito siirtää hävinneen rahat hyväntekeväisyyteen ja voittajan rahat palautetaan. Helppoa.

On se jännää, kuinka asialliseksi kokemani varoitus saa aikaan moisen, jutun kannalta epäolennaisen, paskanjauhannan, kun palstalla on besserwissereitä.

H.S. vanhatyttö,

Turha mun on sua valistaa, mutta ihan kuriositeetin vuoksi voisitko kysyä tuon varoitukseni järkevyydestä paikallispoliisista tai turvafirmojen edustajilta? Jos sen verran espanjankieli kääntyy…. Voisitko sitten raportoida tänne keskustelun tuloksen? LOL

santiago
Käyttäjän santiago kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 3743
juttuhan on näin

Kyllä täällä tulee rullatuksi yhtä hyvin suomalainen itseensä luottava maalaispoika kuin muunkinmaalainen asukas/turisti. Tekijöitä löytyy omasta takaa , chorizoilla on pitkähkö historia alalta.
Eu:n ja globalisaation ansiosta Espanja on paratiisi entisen itäeuroopan rikollisille . Monilla on militaari , poliisi, ja jopa salaisen palvelun tausta. Yhteiskuntajärjestelmän muutoksen takia herrat ovat jääneet työttömiksi ja toteuttavat nyt itseään täällä. Eikä kannata väheksyä etelä-amerikasta tulleita alan miehiä ja naisia. Otteet ovat huomattavasti suoraviivaisemmat ja raaemmat kuin mihin näillä leveysasteilla on totuttu.
Sehän on hyvä että osa palstan kirjoittajista hallitsee vastametodit , tunnutte olevan todellisia asiantuntijoita.
Minä esimerkiksi , turvallisuusjutuissa vain vähän mukana olleena , joudun kuitenkin varautumaan näihin uhkiin. Kuten tekee moni muukin täällä oikeasti asuva ja asioista ensikäden tietoa omaava.

Hot
Käyttäjän Hot kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 738
Asiaa!

santiago kirjoitti:

Espanja on paratiisi entisen itäeuroopan rikollisille . Monilla on militaari , poliisi, ja jopa salaisen palvelun tausta. Yhteiskuntajärjestelmän muutoksen takia herrat ovat jääneet työttömiksi ja toteuttavat nyt itseään täällä.

Santiago, kirjoitat asiaa! Tätä keskustelua toivoin aloitukselta.

Orkissa on ainakin kaksi aktiivista nimimerkkiä, jotka voitte kertoa casenne menemättä liikaa identifioiviin yksityiskohtiin..

Toinen voisi kertoa, miksi asuntosi meni äskettäin myyntiin?

Toinen voisi kertoa, miksi rakensit juuri nopealla tahdilla kattavan turvajärjestelmän?

Mahdollisen turhan hysterian pelon varjolla ei kannata sensuroida. Oleta, että suurin osa lukijoista on kuitenkin fiksuja ihmisiä.

Kari
Käyttäjän Kari kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 2168
Naulan kantaan

santiago kirjoitti:
...Eu:n ja globalisaation ansiosta Espanja on paratiisi entisen itäeuroopan rikollisille . Monilla on militaari , poliisi, ja jopa salaisen palvelun tausta. Yhteiskuntajärjestelmän muutoksen takia herrat ovat jääneet työttömiksi ja toteuttavat nyt itseään täällä...

Osuit Santiago naulan kantaan, juuri tästä on monessa tapauksessa kyse. Nämä merkittäviä ryöstöjä tehtailevat rannikontallaajat eivät ole mitään taipaleensa loppuvaiheella viimeistä piikkiä itselleen pikkuvarkauksilla rahoittavia narkkariraasuja, vaan todellakin, usein massiivisen koulutuksen ja kokemuksen omaavia, myös sodissa karaistuneita herroja, jotka eivät juurikaan nypläile pitsejä.

Tällaiset hyvin organisoituneet ja toteutuskykyiset ryhmät tehtailevat keikkojaan nimenomaan heitä kiinnostaviin kohderyhmiin - pikkuyksiöiden mummot ja papat Pacosin perukoilla eivät välttämättä kuulu heidän kohderyhmiinsä, mutta luksusalueiden villat kiinnostavine saaliineen voivatkin olla aivan toinen juttu.

santiago kirjoitti:
...Minä esimerkiksi , turvallisuusjutuissa vain vähän mukana olleena , joudun kuitenkin varautumaan näihin uhkiin. Kuten tekee moni muukin täällä oikeasti asuva ja asioista ensikäden tietoa omaava.

Juuri tällaiset ovat niitä asioita, joissa myös Orkin laajan lukijakunnan kokemus saadaan aika ajoin muidenkin käyttöön - aivan kuten Hot aloituksessaan teki. Näissä asioissa kannattaa todellakin pitää jalat tukevasti maassa ja käyttää myös asiantuntijoita apunaan - kuten moni tekeekin.

Never argue with an idiot, onlookers may not be able to tell the difference
--Mark Twain

vanhatyttö
Käyttäjän vanhatyttö kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 1689
calmate cariño

H.S. vanhatyttö,

Turha mun on sua valistaa, mutta ihan kuriositeetin vuoksi voisitko kysyä tuon varoitukseni järkevyydestä paikallispoliisista tai turvafirmojen edustajilta? Jos sen verran espanjankieli kääntyy…. Voisitko sitten raportoida tänne keskustelun tuloksen? LOL[/quote]

Herra Hot, miksi jatkat keskustelua tähän tyyliin? Sinun tapasi ei osoita sitä korkeaa sivistystä, jolla rehvastelet. Ja kyllä espanja sen verran kääntyy, ja hieman enemmänkin, jos tarvitset tulkia, niin käänny puoleeni ihan luottamuksella.

On muuten ihan selvä ero, jos kysyn poliisilta tai turvafirman edustajalta. Arvaatko miksi, no et varmaankaan, katso se turvafirman edustaja haluaa MYYDÄ minulle hienon ja kalliin järjestelmän. Ja poliisi kysyisi, että missä rouva asuu ja miten, se riski riippuu pitkälti myös siitä. Ja voisi se poliisi kysyä sitäkin, että säilyttääkö rouva arvokasta omaisuutta kotona ja kuinka laajalti tiedetään, että rouvalla 100.000 euron arvoinen koti-irtaimisto ja koruja ja käteistä piirongin laatikossa.

Ne on kuule señor Hot semmosia nämä asiat, että kannattaa käyttää ihan sitä tavallista maalaisjärkeä. Vaikka olisi miten sivistynyt.

Mutta eiköhän nyt lopetetan tämä keskustelu, tämä ei johda mihinkään. Hyvää ja turvallista kevättä sinulle. Ja on hyvä, että ihmisillä on erilaisia mielipiteitä, ilman niitä ei olisi edistystä.

¿Quién de todos ha de ser
el que se atreva a poner
ese cascabel al gato?

vanhatyttö
Käyttäjän vanhatyttö kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 1689
lehtiuutinen

Tässä aiheeseen liittyen vielä Sur-sanomalehdestä. Julkaistu 11.3.2009.

Cae una banda que asaltó 50 viviendas, algunas en Málaga, mientras sus dueños dormían
La Guardia Civil, que ha realizado registros en Benalmádena, Torremolinos y Fuengirola, ha recuperado objetos valorados en más de medio millón de euros, entre los que destaca un reloj de coleccionista fabricado con acero del Titanic: KÄÄNNÖS: Pidätetty jengi, joka ryösti 50 asuntoa kun niiden omistajat nukkuivat. Guardia Civil on rekisteröinyt (jengin oleskelupaikkoja) Benalmadenassa, Torremolinoksessa ja Fuengirolassa ja on löytänyt tavaraa yli 0,5 miljoonan arvosta, joukossa Titaanista valmistettu keräilyharvinaisuuskello.
11.03.09 - 17:58 -

La Guardia Civil, en el transcurso de la 'operación Canuni', ha detenido a catorce personas y ha imputado a otras cuatro, como presuntos integrantes de una banda que había cometido medio centenar de asaltos en viviendas de las provincias de Málaga, Álava, La Rioja y Alicante, mientras sus dueños dormían. Los detenidos son siete albano-kosovares, un marroquí, cuatro rumanos, un serbo-croata y un belga.
Operatio Canunin yhteydessä GC on pidättänyt 14 henkilöä ja epäilee neljää osallisuudesta jengiin joka on tehnyt puolensataa ryöstöä asuntoihin Málagan, Álavan, la Riojan ja Alivanten provinsseissa omistajien nukkuessa. Pidätetyistä 7 on kosovonalbaania, yksi marokkolainen, 4 romanialaista, yksi serbikroati ja yksi belgialainen.

En los cinco registros realizados en los domicilios de los detenidos, se han recuperado objetos valorados en más de medio millón de euros, entre los que destaca un reloj de coleccionista fabricado con acero del Titanic, cuyo valor puede llegar a alcanzar los 400.000 euros.
....sama kuin alussa, kellon arvo on jopa 400.000 euroa.

Los miembros de la organización, que disponían de amplios conocimientos de electrónica, neutralizaban los sistemas de alarma y los accesos blindados a las viviendas donde cometían los robos, apropiándose de joyas, relojes y dinero en efectivo.

=JENGIN JÄSENET TUNSIVAT PERUSTEELLISESTI ELECTRONIIKKAA JA NEUTRALOIVAT (mykistivät)HÄLYTYSJÄRJESTELMÄT JA RYÖSTETTYIHIN ASUNTOIHIN JOHTAVAT VARTIOIDUT KULKUTIET, ja saivat saaliikseen koruja, kelloja ja käteistä rahaa.

En la mayoría de los robos sustraían también las llaves de los vehículos que se encontraban en la vivienda o en las inmediaciones para utilizarlos posteriormente en otros asaltos.

Veivät myös autojen avaimet, vastaisen varalle.

Las investigaciones se iniciaron en marzo de 2008 cuando la Guardia Civil detectó, a través del análisis de documentación obtenida en la desarticulación de otras organizaciones anteriores, la presencia de un grupo de personas que podían estar cometiendo robos en el interior de domicilios.

=Tutkimus alkoi maaliskuussa 2008....

Se pudo determinar que estas personas estaban asentadas en urbanizaciones de lujo de la Costa del Sol y que, sin actividad laboral alguna conocida, frecuentaban locales de ocio y restaurantes de lujo y realizaban compras en tiendas exclusivas.

=Nämä henkilöt (siis rosvot) olivat asettuneet asumaan Costa del Solin ylellisimpiin urbanisatioihin(rikkaiden keskelle) ja ilman, että tekivät työtä tai harjoittivat muutakaan taloudellista toimeliaisuutta olivat säännöllisiä asiakkaita huvipaikoissa ja tekivät ostoksensa hienostokaupoissa. (Siis tämä ohjasi Guardia Civilin jäljille)

El grupo se desplazaba por toda España adoptando importantes medidas de seguridad para evitar una posible vigilancia de las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad y dificultar su seguimiento.

En los registros realizados en las localidades de Benalmádena, Torremolinos y Fuengirola, la Guardia Civil ha recuperado gran cantidad de joyas y relojes de prestigiosas marcas, 15.000 euros en efectivo, diverso material electrónico, herramientas, ropa oscura, calzado, guantes, y documentación falsa.

=Guardia Civil on löytänyt jengin tiloista Benalmadenassa, Torremolinoksessa ja Fuengirolassa suuren määrän koruja, kelloja, 15.000 euroa käteistä, elektroniikkaa, työkaluja, tummia vaatteita, kenkiä, hansikkaita ja väärennettyjä papereita. (vaatteet, kengät, hanskat ja paperit jengin omia tavaroista ilmeisesti)

Las investigaciones, dirigidas por el Juzgado de Instrucción número 4 de Torremolinos, han sido llevadas a cabo por el Equipo Contra el Crimen Organizado (ECO) de Málaga, de la Unidad Central Operativa de la Guardia Civil.

¿Quién de todos ha de ser
el que se atreva a poner
ese cascabel al gato?

Kari
Käyttäjän Kari kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 2168
Varkauksia

Näistä pääosin entisen itäblokin liigojen touhuista ja aktiviteetista saa Espanjan uutisia seuraamalla paljonkin tietoa. Selkeä yhteinen tekijä näyttää olevan nimenomaan se, että rosvot keskittyvät arvokohteisiin. Eli siitä on helppo vetää se johtopäätös, että jostain kumman syystä rosvot valitsevat kohteensa...

Tehokkaana ennaltaehkäisevänä konstina kannattaa asettua hetkeksi rosvon asemaan ja tarkkailla oman itsensä, talonsa, yms. kiinnostavuutta rosvon näkövinkkelistä. Tällainen "roolipeli" on sikälikin hyödyllistä, että tuollainen ajatusleikki auttaa ymmärtämään, kuuluuko potentiaaliseen kohderyhmään vai ei. Ja jos kuuluu, niin mihin seikkoihin kannattaisi kiinnittää huomiota - itse hälytysjärjestelmien lisäksi.

vanhatyttö kirjoitti:
...=JENGIN JÄSENET TUNSIVAT PERUSTEELLISESTI ELECTRONIIKKAA JA NEUTRALOIVAT (mykistivät)HÄLYTYSJÄRJESTELMÄT...

Tämä tarkoittaa juuri sitä, mihin viittasin tuolla aiemmassa kirjoituksessani; hälytyssysteemien tulee olla sellaisia, että myös niiden rikkomis- tai manipulointiyritykset aiheuttavat hälytyksen. Ei myöskään kannata jättää asioita yhden kortin varaan.

Never argue with an idiot, onlookers may not be able to tell the difference
--Mark Twain

santiago
Käyttäjän santiago kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 3743
pikkujuttu tämäkin

Mulla on on aika arvokkaat aluvanteet autossa. Ja auto nukkuu tallissa , niinkuin espanjassa leikkisästi sanotaan. Siitä huolimatta mulla on lukkopultit vanteissa. Ja jos fillareita ei varasteta , mä en tule koskaan tietämään olisiko ne rullattu ilman mainittuja pultteja.
Mutta pultit kustansi 11€. Eli mieluummin näin päin.
Ja on mulla vakuutuskin ,mutta voisi vähän panna nikottelemaan joku aamu jos auto olisi tiilien päällä ilman fillareita ja olisi menoa jonnekin.
Mutta kovat kundit vaan nykäsis housujaan ylöspäin ja ajelis jarrulevyillä.

Jorgeco
Käyttäjän Jorgeco kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.09.2009
Kirjoituksia: 32
Hei

Ootko varma ettei itämafia ole juur vaanimassa sun kiesin vanteita?

Jorgeco

santiago
Käyttäjän santiago kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 3743
rah, rah

Huumormiehii tää jorge. Nythän ne ei lähde mihinkään, mutta jos lähtis, veikkaisin paikallisia moniosaajia.

MiMadrid
Käyttäjän MiMadrid kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 577
Titaani vs. Titanic

vanhatyttö kirjoitti:
Cae una banda que asaltó 50 viviendas, algunas en Málaga, mientras sus dueños dormían
La Guardia Civil, que ha realizado registros en Benalmádena, Torremolinos y Fuengirola, ha recuperado objetos valorados en más de medio millón de euros, entre los que destaca un reloj de coleccionista fabricado con acero del Titanic: KÄÄNNÖS: Pidätetty jengi, joka ryösti 50 asuntoa kun niiden omistajat nukkuivat. Guardia Civil on rekisteröinyt (jengin oleskelupaikkoja) Benalmadenassa, Torremolinoksessa ja Fuengirolassa ja on löytänyt tavaraa yli 0,5 miljoonan arvosta, joukossa Titaanista valmistettu keräilyharvinaisuuskello.

Tuo kello muuten ei sitten ole titaanista valmistettu vaan Titanicin - jep, sen kuuluisan sata vuotta sitten uponneen kiulun - ylösnostetuista kappaleista valmistettu kello. Siis sata vuotta vanhaa, merenpohjassa ruostunutta terästä. Eikä ole edes digitaalinäyttöä Eye-wink

Schooner101
Käyttäjän Schooner101 kuva
Ei kirjautuneena
bannedx
Liittynyt: 11.10.2006
Kirjoituksia: 264
Kaikessa soi blues

"Emme edes tieda minka kokoiset/painoiset lapset oli kyseessa. Se olit sina joka heitti taman 5-100 kg skaalan."

"Mulla ei ole mielenkiintoa alkaa kanssasi kinaamaan mutta lyo nyt se veto Hotin kanssa niin asia selvinnee."

Kyllä kai sinulla Blues nyt joku mielipide asiaan on?

Schooner101
Käyttäjän Schooner101 kuva
Ei kirjautuneena
bannedx
Liittynyt: 11.10.2006
Kirjoituksia: 264
Hottia kanssa

"saat tarkat tiedot yksityispostiisi tapahtumista poliisin näkemyksen mukaisesti."

Pitäisi kaiketi olla: poliisin kirjaaman kertomuksen mukaisesti.

Poliisillahan ei voi olla asiasta näkemystä, kun tarinan kaasut olivat hälvenneet aamuun mennessä jolloin käytiin perheen kanssa toteamassa uhrin menetykset

Se että joku laskettaa luikuria ja joku sen kirjaa ja Hot on vaan kaveri jolle tarina uppoaa ei ole oikein vedonlyönnin paikka.

Ja vielä jos vakuutusyhtiötkin lähtisivät tuollaisia korvaamaan, niin olisihan tämä tosi helppoa puuhaa päivitellä kämppänsä uuteen kuosiin kerran vuodessa ilmoittamalla vaan että kaasua tuli nenuun ja kaikki läks Eye-wink

Mitä mieltä Hot itse olet noista kaasun annostuksista eri kokoisille ihmisille ja eläimille aiemmin esittämieni esimerkkien mukaisesti?

Pistä sinä fyffeä sinne niiden joidenkin, enää muista ketä olivat mutta ne keille te muutamat vippasitte vissiin vajaa 5kymppiä täällä rannikolla, biletyttää heitä varmaan vieläkin, muistanet tapauksen. Haiti on vähän kaukaa haettu juttu

"On se jännää, kuinka asialliseksi kokemani varoitus saa aikaan moisen, jutun kannalta epäolennaisen, paskanjauhannan, kun palstalla on besserwissereitä."

No pikkasen hysteerinen ja yliampuva mutta ihan jees, jos oikein jänskättää, se kaasujuttu sitten jo lähtikin lapasesta, ja oli toisen käden tietoa.

Hot
Käyttäjän Hot kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 738
Laari

H.V. Schooner101,

Asiallinen avaukseni sai sinussa ja muutamassa muussa aikaan naljailun vyöryn ja joukon epäasiallisia kommentteja. Katselin vanhempia palstan kirjoituksiasi ja huomaan, että naljailu on luonteenpiirteesi kun teit saamaa mm. Vilperin keitoksille. Kun et kerran uskaltanut katsoa kortteja, lopetan keskustelun=paskanjauhannan aiheesta kanssasi tähän.

Hyvä Orkkiporukka,

Muutoinkin Orkki on luisunut suuntaan, mikä ei enää ole hauskaa eli Schooner101 ei ole ainoa – toki valtaosa porukasta on jees ja enemmänkin, mutta eikö se mene niin, että muutama mätä peruna tuhoaa koko laarin. Esimerkkinä muutamat kommentit Kaurasesta tai öö Y-voima sekoilut tai Jorgecon jutut jne.

En tarvitse Orkkia eikä Orkki ennen kaikkea tarvitse minun tietämystäni – 745 kommenttia ehdin kirjoittaa. Kiitos niille, jotka pitivät juttujani asiallisina ja pahoitteluni niiden puolesta, joille juttuni ovat olleet liian rankkaa kamaa tai jotka laittoivat meikäläisen mätäperunakastiin. Nyt on Schooner101:n ja muiden aika auttaa uusia espanjatietoa halajavia vankalla tietotaidollaan.

Frank
Käyttäjän Frank kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 263
Taustatietoa

Hot kirjoitti:
En tarvitse Orkkia eikä Orkki ennen kaikkea tarvitse minun tietämystäni...

Höpöhöpö, ite hölmöilit kun lähdit edes mukaan huutelemaan turhaa roskaa. Martyyriksi ei kannata ruveta, sillä se 71 neitsyttä ovat alkukielisessä koraanissa 71 rusinaa.

Esim. karavaanarit ovat Suomessakin kärsineet tästä "kaasuttamisesta" ja sitä varten on olemassa hälytinlaitteitakin: http://hobby-caravan.fi/varusteet_autot_iveco_2010.pdf

Tässä pari vuotta vanha artikkeli, jossa sivutaan rekkakuskien tainnuttamista kaasulla: http://www.skal.fi/files/2652/KY_208_net_OK.pdf

Googlettamalla voi todeta, että kyseessä on kuitenkin länsimaisesti ajatellen melko tuntematon tuote. Siten onkin helppo kuvitella itäisten rosvojemme saavan käsiinsä mitä mielenkiintoisimpia aineita, joiden tehosta ja varsinkaan terveellisyydestä ei ole mitään tietoja. Varmaan kuitenkin toimivat paremmin kuin pelkkä rukous. Eli älä juo silmätippoja!

Lumenluoja
Käyttäjän Lumenluoja kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 1541
Jopas rosvo-keskustelu karkasi!

Hitsi jos tämäkin keskustelu loppuu hypettelyyn ja kinaamiseen. Jälleen ehdin saamaan ihan hyvää tietoa tilanteesta ja vastavarustautumisesta.

Alkuun jo meinasin, että eihän Espanjasta uskalla ostaa kuin korkeasta talosta kerrostalokämppä, joka lienee vähiten riskialtis murroille ja rötöksille.

Kommentteja pyytäisin:

Onko kaupungin keskusta turvallisempi kuin golf-klubi -asunto? Klubilla kuitenkin seurataan liikettä? Maaseutu on sitten varmaan ihan "wild west"?

Mitenkä nuo yksittäiset okt:t? Ovat ilmeisesti kaikkein riskialtiimpia vaikka olisivat kylän tai kaupungin keskustassa?

Turhaa on maksaa ikkuna- ja ovikaltereista?

Oletteko ajatelleet ns. naapurivartiointia? Eli aina paikalla olevat kävisivät välillä vähän katsastamassa poisaolijoiden taloja? (Kuten Suomessakin kannattaisi tehdä)

ronkeli
Käyttäjän ronkeli kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.01.2007
Kirjoituksia: 917
Ketjun aihe on tärkeä,

Ketjun aihe on tärkeä, sillä kai jokainen asuu Espanjassa kaltereiden takana, mutta ne eivät taida riittääkään turvaksi.

Mutta mistä ihmeestä tuo vedonlyöntikin sai alkunsa (en jaksa kelata ketjua takaisin) , ja nyt sitten todistellaan omaa näkemystä privaattiviesteillä!
Tässähän nousee jo ulkopuolisenkin lukijan verenpaine.

Kovin dramaattista ja vain itseään rankaisevaa on uhkaus lopettaa osallistuminen Orkkiin, vaikka tuntuisikin siltä, että on saanut nyrkillä silmään.

Kun lapset kinastelevat ja äkäilevät, heidät on viisainta istuttaa "hiljaiselle tuolille" viideksi minuutiksi miettimään, mistä känkkäränkkä sai alkunsa.
Jos lapsi on liian pieni ymmärtääkseen, miksi hiljaisella tuolilla pitäisi istua, voi lapsen sulkea tiukasti syliin, kunnes tämä lopettaa raivoisan pyristelynsä.

En tiedä, miten nämä sovittelumetodit toimivat aikuisille, mutta komennan nyt kuitenkin kaikki riitapukarit viideksi minuutiksi hiljaiselle tuolille Smiling

blues
Käyttäjän blues kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 1862
Olis kylla mukavampi

Olis kylla mukavampi isotissisen tiukassa syleilyssa....

Vallankumouksia aloitetaan ja kapinoita kukistetaan!

ronkeli
Käyttäjän ronkeli kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.01.2007
Kirjoituksia: 917
Nonniin, Blues, ketju

Nonniin, Blues, ketju pääsi taasen oikeille uomilleen Laughing out loud

Kari
Käyttäjän Kari kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 2168
Rejaksista

Lumenluoja kirjoitti:
...Alkuun jo meinasin, että eihän Espanjasta uskalla ostaa kuin korkeasta talosta kerrostalokämppä, joka lienee vähiten riskialtis murroille ja rötöksille...

Tämä pitää aika pitkälle paikkansa; pääsääntöisesti kerrostalokämpät ovat turvallisempia - ja ainakin huolettomampia - kuin villat. Lukitusten on tietysti syytä olla asiallista sorttia.

Lumenluoja kirjoitti:
...Turhaa on maksaa ikkuna- ja ovikaltereista?...

Kyllä nuo "rejakset" ovat osa espanjalaista rakennuskulttuuria ja perustuvat johonkin. Turvallisuuden näkövinkkelistä niillä on kaksi puolta: hidastavat mahdollisten rosvojen sisäänpääsyä, mutta toisaalta, saattavat olla turvallisuusriski esim. tulipalotilanteessa. Halpa ja helppo konsti pienentää rejaksien mukanaan tuomaa tulipaloriskiä, on hankkia talon sisälle "rälläkkä" eli sähkökäyttöinen leikkuri jatkojohtokelan kanssa. Näillä konsteilla talosta pääsee ulos vaikka mistä ikkunasta, jos vaikkapa ovesta pakeneminen on estynyt. Suojalasit ja -hanskat samaan pakettiin, ja paketti pysyköön aina samassa paikassa, jotta kuka tahansa talon väestä löytää ulospääsyn vaikka pilkkopimeässä... no joo, jos tarkaksi mennään, niin toimiva taskulamppu yöpöydällä ei myöskään haittaa yhtään.

Lumenluoja kirjoitti:
...Oletteko ajatelleet ns. naapurivartiointia? Eli aina paikalla olevat kävisivät välillä vähän katsastamassa poisaolijoiden taloja? (Kuten Suomessakin kannattaisi tehdä)

Periaatteessa tuo on hyvä asia, myös aiheeseen liittyvät tarrat talojen nurkilla saattavat ohjata rosvojen ajatusmaailmaa muille apajille. Lisätietoa aiheesta voisi löytyä vaikkapa täältä.

Never argue with an idiot, onlookers may not be able to tell the difference
--Mark Twain

Don Bavarontti
Käyttäjän Don Bavarontti kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 14.07.2006
Kirjoituksia: 3027
hiljaseks...

tää palsta on ussein vetännä, mutta aina on rauhanenkeli lentee liihottanna, nyt Ronkelin muodossa Smiling

noista rejaksista olen kuullut joskus tarinan, että niillä olisi tarkoitus estää naisväen poistuminen talosta, varmaanki asiasta jollakulla on tarkempoo tietoo.

vanhatyttö
Käyttäjän vanhatyttö kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 1689
koirat

[quote=Lumenluoja]Hitsi jos tämäkin keskustelu loppuu hypettelyyn ja kinaamiseen. Jälleen ehdin saamaan ihan hyvää tietoa tilanteesta ja vastavarustautumisesta.

Alkuun jo meinasin, että eihän Espanjasta uskalla ostaa kuin korkeasta talosta kerrostalokämppä, joka lienee vähiten riskialtis murroille ja rötöksille.

Kommentteja pyytäisin:

Onko kaupungin keskusta turvallisempi kuin golf-klubi -asunto? Klubilla kuitenkin seurataan liikettä? Maaseutu on sitten varmaan ihan "wild west"?

Mitenkä nuo yksittäiset okt:t? Ovat ilmeisesti kaikkein riskialtiimpia vaikka olisivat kylän tai kaupungin keskustassa?

Turhaa on maksaa ikkuna- ja ovikaltereista?

Jaa-a. Enpä usko, että täysin turvallista paikkaa on missään. Golf-klubit on juuri tommoisia elitistisiä alueita, jollaisesta tuossa lehtiartikkelissakin puhutaan. Rosvot soluttautuvat niihin ja tarkkailevat naapureita, tutkivat hälytyssysteemit jne. ja sitten iskevät, kun on sopiva aika. Yleensähän näissä urbanisatioissa on vartijat ja alue on aidattu, mutta koska vartijatkin ovat ihmisiä, ei liene mahdotonta, että hekin ovat rosvojen kanssa kimpassa ja antavat vihjeitä. En tiedä oikeasti tätä, tuli vain mieleeni. Mutta rosvojen kannalta ajateltuna juuri eliittialueet lienevät parhaita, niillä asuu ihmisiä, joilla on jotain varastamisen arvoista. Itse en sellaiseen muuttaisi, etekään kun en pelaa golfia.

Ikkuna- ja ovikalterit eivät estä rosvoja, mutta hidastavat ja niiden rikkominen aiheuttaa ääntä, joka taas voi herättää huomiota. Varmaankin niiden antama suoja on enemmän moraalinen kuin todellinen, mutta ne voivat estää ainakin harrastelijarosvoja.

Omakotitalot on ainakin minusta riskialttiita etenkin jos ne ovat kaupungin ulkopuolella ja yksin. Naapureista voi olla hyötyä , jos he asuvat läpi vuoden. Tyhjä asunto on aina riski, olipa se missä tahansa. Suomessakin annetaan ohjeita, että lomamatkan ajaksi pitää jättää talo asutun näkoiseksi, kyllä se sama ohje pätee täälläkin.

Itse asun ihan tavallisessa espanjalaisessa kerrostalossa ja meillä kaikilla on koira. Jos käytävässä liikkuu joku vieras, semmoinen, jota koirat eivät tunnista, alkaa hirmuinen meteli. Koirat nimittäin näyttävät oppineen tunnistamaan talon omien asukkaiden liikkumisen, ne eivät hauku "omalle" porukalle. Minun talo on ihan tavallisessa barriossa, minulla sen enempää kuin naapureillakaan, ei ole mitäán niin arvokasta, että houkuttelisimme itäblokin rosvoja, en ole kuullut, että tähän taloon olisi koskaan murtauduttu tai asukkaita meidän omalla alueella ryöstetty. Ja minä, ihan kuten muutkin, kuljetaan kaikkina vuorokauden aikoina tässä omassa barriossa, kävelytämme myöhäänkin koiria puistossa jne. ja kaikki on ollut ainakin tähän asti ihan ok. Useita vuosia.

¿Quién de todos ha de ser
el que se atreva a poner
ese cascabel al gato?

Lumenluoja
Käyttäjän Lumenluoja kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 1541
Jepulis

Sama pätee missä tahansa - siis se, että kerrostaloissa on vähemmän murtoja, mutta sitten taas rappukäytäviä ja ties mitä pimeitä parkkipaikkoja... Oletko kuullut, että miten ovet säilyvät ehjinä noissa villamartiineissa ja muissa golf-keskuksisa tai sitten vaikkapa Torren keskustan tuntuman pientaloalueilla.

Kun lueskelee tätä palstaa, niin yllättävän vähän tuntuisi vaikkapa finskeillä olevan yhteistä menoa ja tuloa. Eli elellään omissa oloissaan ja sitten käydään Fugen tai Torren keskustassa tai Finski-marketissa kaffeella... (korkeintaan). Onneksi teillä on sentään mopokerho Smiling

vanhatyttö
Käyttäjän vanhatyttö kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 1689
ovi

Lumenluoja kirjoitti:
Sama pätee missä tahansa - siis se, että kerrostaloissa on vähemmän murtoja, mutta sitten taas rappukäytäviä ja ties mitä pimeitä parkkipaikkoja... Oletko kuullut, että miten ovet säilyvät ehjinä noissa villamartiineissa ja muissa golf-keskuksisa tai sitten vaikkapa Torren keskustan tuntuman pientaloalueilla.

Kun lueskelee tätä palstaa, niin yllättävän vähän tuntuisi vaikkapa finskeillä olevan yhteistä menoa ja tuloa. Eli elellään omissa oloissaan ja sitten käydään Fugen tai Torren keskustassa tai Finski-marketissa kaffeella... (korkeintaan). Onneksi teillä on sentään mopokerho Smiling

Ovi-asiasta en osaa sanoa mitään, valitettavasti. Mutta suomalaisilla on aika paljon kaikenlaista yhteistä touhua. Mopo-kerho on vain yksi, muitakin on. Ja minusta näyttää, että on aika paljon semmosia kuppikuntia, tai kaveriporukoita, jotka harrastaa jotain yhteistä asiaa ja eivät sitten kovin paljon muiden asioista tiedä. Mutta ihan samalla tavoin se on muillakin kansallisuuksilla, ei suomalaiset ole mikään poikkeus.

¿Quién de todos ha de ser
el que se atreva a poner
ese cascabel al gato?

lapinkoira
Käyttäjän lapinkoira kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.12.2009
Kirjoituksia: 23
Unikaasu jutut

Täällähän on yhtä kovat puheet,kuin karavanareiden etuteltassa.Siellähän oli oikein kaasuboomi.Jokunen vuosi sitten yksi tunnettu julkisuudeen henkilö,joka "kaasutettiin" (2 aikuista,1 lapsi ja koira)karavaani reissullaan Ranskassa sai vakuutuspetoksesta syytteen.Kyllä meillä koira älähtää,jos joku hiippailee ympärillä.
Kyllähän reisuillansa pitää olla varovainen,mutta on varmaan yhdelle sun toisellekin tapahtunut,että matkatavarat on aamulla pihalla, kun on otettu vähän liikaa "kaasua".
Vakuutusyhtiöt vaatii näyttön kaasusta mm. verikokeella,mutta kuinka moni sinne menee antamaan verikoetta,kun on muutakin veressä kuin "kaasua".
Yhtä kaasutetaan niin heti saadaan ahaa elämys:Minua myös ja rahat pois vakuutuksesta.
Kaasun käytössä pitää olla tohtoris mies ja tieto siitä minkä kokoisia henkilöitä eläimiä on paikalla.
Mitenkäs joku voi kymppitonnin vedon vetää vaikka ei ole itse kokennut.
Peloittelua ja paskan jauhamista.
Yleensähän ryöstön kohteeksi joutunut henkilö on itse hiukan "liikuttuneessa" tilassa ja uhomeiningillä.Ja semmoiset juuri käännetään myös koto Suomessa.
On meilläkin asuntoautossa narkoosikaasu hälytin,joka on hyvä myös asunnoissa muiden hälyttimien lisäksi.

Kaasua,kaasua komisaario P...

Frank
Käyttäjän Frank kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 263
Lääkäri liipasimella

lapinkoira kirjoitti:
Kaasun käytössä pitää olla tohtoris mies ja tieto siitä minkä kokoisia henkilöitä eläimiä on paikalla.

Miksiköhän tämä toive ei koske ampuma-aseita? Kyllä sitä kaasua voi käyttää ihan kuka tahansa, tosta vaan, kuten ampuma-asettakin. Siksi muuten kaasun käyttö on erittäin harvinaista, kun se rinnastetaan ampuma-aseen laukaisemiseen. Harva haluaa espanjalaiseen vankilaan. Et sitten kyllä taida itsekään olla lääkärismiehiä? Ei hapenkaan määrää katopas säädellä ihmisen koon mukaan, että sitä saa tarpeeksi mutta ei liikaa. Sama koskee hiilidioksiidiakin. Jos kaasua on niin paljon, että siihen tukehtuu (happivaje) niin sitten se varas ei ollut lääkäri. Mitä sitten? Meinaatko tosissasi, että "ei niin saa tehdä, se on ilkeetä!". Tainnutuskaasu sitoutuu hiilidioksiidiin ja toimii sen kanssa. Ilman hiiltä se ei toimi. Siten ainoastaan jättiannos voisi aiheuttaa tukehtumisen. Yliannostus vereen ei ole mahdollinen. Lisäksi aineena sen vaikutus on laaja-alainen, eli kuten C-vitamiini sen yliannostus ei aiheuta kuolemaa (monet syövät päivässä 10x tarpeellisen määrän). Yleensä sitä siis annetaankin yliannostus, jotta se toimii varmasti kaikille. En tiedä miksi tätä pitää jauhaa eikä se kuulu tässä mittakaavassa tähän keskusteluun, joten lopetan minäkin omalta osatani tähän. Sovitaan, että poliisit ja muut tietolähteet valehtelevat tässä asiassa.

Suoratukka
Käyttäjän Suoratukka kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.10.2006
Kirjoituksia: 2421
Lumimies ... ym.

Onnekseni minut on tässä elämässä ryöstetty vain kerran ja
sekin tapahtui Roomassa. "Varkaiden paratiisissa".
(No, juu, Suomessa on viety perämoottori ja auto. Auton saimme
takaisin.)
En ollut kaasussa, enkä liikuttuneessa tilassa, enkä edes uhoillut
kenellekkään. Heh.
Ruuhkametrossa pidin kättäni käsilaukkuni ympäri - eipä
ainakaan pohjaa viilletä.
Niin vain kuitenkin nuori tyttövaras onnistui kalastamaan laukustani
lompakon ja muovitaskussa! olleen kartan, luuli kai joksikin arvokkaaksi.
Menetykseni ei ollut suuri, mutta inhottavan tunteen se jätti.

Mutta on se tosi kamalaa, jos kotiinsa täytyy linnoittautua kuin vankilaan.

Taidankin muuttaa turvallisempaan paikkaan. (Vaikka Espanja mielessäni onkin ollut.)
Elikkä Dubaihin. Lämmintä ja aurinkoa on sielläkin. LOL. Laughing out loud

Leben und Leben lassen

Pekka
Käyttäjän Pekka kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 26.12.2007
Kirjoituksia: 60
Ryöstöt

Olen minäkin yrittänyt tonkia kaikkialta faktaa nk "kaasutuksista", mutta ei edes kansainvälisiltä sivuilta löydy kuin lähinnä huhupuheita ja "urbaanilegendaa". Missään ei ole tullut esille aine, jota tehokkaasti voitaisiin käyttää koko perhen nukuttamiseen ilman että jo homman valmistelut olisivat herättäneet sekä ihmiset että koirat. Ei pidä unohtaa myöskään vakuutuspetosten mahdollisuutta näiden tarinoiden suhteen.

Itseni ryöstettiin kotona Benalmadenassa joku vuosi sitten nukkuessani. Vaatteet oli viety viereeseen huoneeseen sängyn vierestä tutkintaa varten, lompakko ym pientä saman tien. Heräsin ammulla normaalisti ilman mitään tunnetta mahdollisesta "tyrmäyksestä" ja ryöstö paljastui vasta kun rupesin kaipaamaan vaatteitani normaalipaikaltaan sängyn vieressä. Olivat kangeneet liukuikkunan auki.

Uskon, että nämä rosvot ovat vain erittäin taitavia liikkumaan väkeä herättämättä eivätkä tarvitse mitään kaasuja avukseen.

Pekka

Pedro

Don Bavarontti
Käyttäjän Don Bavarontti kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 14.07.2006
Kirjoituksia: 3027
niin...

urbaanilegendaahan se sitte vissii "aatun toimet", eläinten tainnuttaminen kaasulla ennen varsinaista teurastusta, Vesuviuksen purkantumisen kaasut joiden takia immeiset ei kerenneet purkauksen alta jne...
samoella kaasuilla immeinenii tokenoo... ku elukkakkii

Pekka
Käyttäjän Pekka kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 26.12.2007
Kirjoituksia: 60
Joo, mutta ei herää enää

Joo, mutta ei herää enää aamulla virkeänä ihmettelemään!

Pedro