Skip to main content

4 vastausta [Viimeisin]
Jesse James
Käyttäjän Jesse James kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.07.2010
Kirjoituksia: 2

Moro täältä Suomesta. Voisko kukaan auttaa etsimään tai kertoa minulle minkä verran maksetaan ansiotuloista veroa Espanjassa?

Olen ajatellut muuttaa sinne päin. Minulla on yritys Suomessa ja Kyproksella jotka voisi maksaa minulle tuloa Espanjaan. Nyt tässä suunnittelen asiaa ja mietin miten paljon sitä veroa pitää maksaa?? Löytyisikö jotain taulukkoa esim.. KIITOS jo etukäteen

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
en tiedä taulukoista, mutta..

Jesse James kirjoitti:
Moro täältä Suomesta. Voisko kukaan auttaa etsimään tai kertoa minulle minkä verran maksetaan ansiotuloista veroa Espanjassa?? Olen ajatellut muuttaa sinne päin. Minulla on yritys Suomessa ja Kyproksella jotka voisi maksaa minulle tuloa Espanjaan. Nyt tässä suunnittelen asiaa ja mietin miten paljon sitä veroa pitää maksaa?? Löytyisikö jotain taulukkoa esim.. KIITOS jo etukäteen

Paikallinen verovirasto "Delegación de Hacienda" varmaan mielellään auttaa uusia veronmaksajia ja kertoo sinulle asiasta lisää. Minneköhän päin Epsanjaa olet aikonut? Kullakin kunnalla on omansa, joka usen sijaitsee vaikkapa raatihuoneella eli "ayuntamiento'lla".

Tuloveroprosentti tuntuu mielestäni melko samalta kuin Suomessakin. En sitten tiedä sanoa pääoma-, eläke- ja muista sen sellaisista veroista.

bhajee
Käyttäjän bhajee kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.08.2006
Kirjoituksia: 2741
Tuolta saattaisi löytyä

Tuolta saattaisi löytyä jotain tietoa... en nyt tähän aikaan illasta jaksa itse lukea.

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
taxation

bhajee kirjoitti:
Tuolta saattaisi löytyä jotain tietoa... en nyt tähän aikaan illasta jaksa itse lukea.

Kappas kappas.. Suomen verotussopimus Espanjan kanssa onkin jo vuodelta 1967. Vain Saksa, Itävalta ja Sveitsi ovat ehtineet vuotta ennen, eli 1966.

Pekka
Käyttäjän Pekka kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 26.12.2007
Kirjoituksia: 60
Tuloista tehdään määrätyt

Tuloista tehdään määrätyt vähennykset ennen kuin päästään verotettavaan summaan. Tällaisia ovat esim perusvähennys, joka vaihtelee 2500 ja noin 4000 euron välillä (suuremmista tuloista pienemmät vähennykset), lapsivähennykset, n. 1800 euroa ensimmäisestä, seuraavista aina enemmän, neljännestä jo 4000 euroa- Lisäksi alle kolmevuotiaasta 2200 euroa (luvut pyöristettyjä). Kiinnelainan koroista ja luhennyksistä saa korkeimmillaan 925 euron vähennyksen. Tämä vähennys tehdään poikkeuksellisesti suoraan verosta eikä verotettvasta tulosta kuten muut.

Erilaisten vähennysten jälkeen maksetaan veroa keskimäärin (vaihtelee hiukan alueittain) esimerkiksi

17700 euron tulosta 24 prosenttia
53400 euron tulosta 30 prosenttia
yli 53400 tulosta 43 prosenttia (ylimenevältä osalta)

Pekka

Pedro