Skip to main content

MOT 19.3. - Aurinkorannikon Varjot

64 vastausta [Viimeisin]
MarkkuSaari66
Käyttäjän MarkkuSaari66 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.03.2012
Kirjoituksia: 22

Aurinkorannikon suomalaisen koulun ympärillä on liikkunut vuosikausia erilaisia huhuja. Viime aikoina puheet ovat uudelleen aktivoituneet, kun vanhemmat ovat nousseet barrikaadeille koulussa ilmenneen homeongelman myötä. Ilmeisesti ongelmat koulussa ovat kuitenkin homettakin syvemmällä, sillä YLEn tutkivasta journalismistaan tunnettu MOT-ohjelma on vieraillut rannikolla. Ainakaan ohjelman esittely ei mainitse hometta vaan julkisten varojen mahdollisen väärinkäytön.

19.3. klo 20.30 Espanjan aikaa (TV-Finlandia seuraaville), klo 20.00 Suomen aikaa:
MOT: Aurinkorannikon varjot
Espanjassa toimiva suomalaiskoulu saa tänä vuonna kaksi miljoonaa euroa Suomen valtiolta tukea. Käytetäänkö suomalaisten veronmaksajien varoja oikein? Miksi koulussa puhutaan salailun ja pelon ilmapiiristä? Toimittaja Minna Knus-Galan.
Ohjelma on ensilähetyksen jälkeen katsottavissa netissä 7 päivän ajan.

Ennenkuin tänne hyökkäävät kaikenmaailman varajeesukset niin mainittakoon vielä, että tämän nimenomaisen ohjelman toimittanut Minna Knus on saanut Topelius-palkinnon tutkivasta journalismistaan. Tuolloin hän paljasti korruptioskandaalin Costa Ricalla.

Tietääkö muuten joku, miksi suomalaisen koulun lukukausimaksut ovat kadonneet koulun nettisivulta? Ainakaan minä en löytänyt. Ennen olivat siellä.

bhajee
Käyttäjän bhajee kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.08.2006
Kirjoituksia: 2741
...

MarkkuSaari66 kirjoitti:
Tietääkö muuten joku, miksi suomalaisen koulun lukukausimaksut ovat kadonneet koulun nettisivulta? Ainakaan minä en löytänyt. Ennen olivat siellä.

Kyllä ne siellä vieläkin on, ihen helposti löydettävissä:

http://www.suomalainenkoulu.net/koulu/hakeutuminen/vuosiluokat-1-9-ja-es...

http://www.suomalainenkoulu.net/koulu/hakeutuminen/lukio/lukiomaksut/

blues
Käyttäjän blues kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 1859
No just, jos ei home niin

No just, jos ei home niin rahat.... Onkohan Markulla jaanyt koulu kesken homeisissa rakennuksissa varojen puutteessa? Puzzled

PS. Miksi avaat joka "hyokkaykseen" uuden nimimerkin?

Vallankumouksia aloitetaan ja kapinoita kukistetaan!

MarkkuSaari66
Käyttäjän MarkkuSaari66 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.03.2012
Kirjoituksia: 22
Hyökkäys?

Postaamani teksti MOT-ohjelmasta, siis kuvaus ohjelman sisällöstä, on YLE:n omalta nettisivulta, ei minun keksimäni eikä mikään "hyökkäys".

Hukkasin käyttiksen. Mikä siinä on niin erikoista? Ja kyllä varmasti omassa koulunkäynnissäni on ollut puutetta, kun en noita hintoja löytänyt ensi hakemalla Smiling

Markku

mela
Käyttäjän mela kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 269
Ohjelman nakee reflassa

Em. Ohjelman voi katsoa myos Ravintola Uudessa Reflassa, Fuengirolan huvivenesatamassa...

Mela

Ravinrola uusi Refla , Ravintola Nuriasol

Mies joka sanaa perheessä viimeisen sanan.........
....... Kyllä rakkaani.

Espanjankulkija
Käyttäjän Espanjankulkija kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.09.2010
Kirjoituksia: 77
Muutosten aika koululla

Suurimmat epäkohdat koulun toiminnassa näyttäisivät koskevan sitä oppilaiskohtaista Suomen valtion tukea, jota koulu on saanut tänäkin vuonna 2 miljoonaa euroa. On olemassa vakavia epäilyksiä, että tukea on anottu väärin perustein ja että myönnettyä tukea ei ole käytetty lain vaatimalla tavalla. Mikäli nämä epäilykset osoittautuvat todeksi, kyseessä on suurin korruptioskandaali, joka Aurinkorannikon suomalaisia on koskaan kohdannut. Mikäli taas epäilyjä ei voida todistaa, uskon hallituksen uuden "avoimen linjan" loppuvan kuin kanan lento.

vanhatyttö
Käyttäjän vanhatyttö kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 1689
Jotain mätää

On tosi tylsäá jos támä koulun ympärillä vellova keskustelu osoittautuu vain pahantahtoisten panetteluksi. Se ei olisi mitään uutta Aurinkorannikon suomalaisten keskuudessa, sitähán tapahtuu ja on tapahtunut ihan koko ajan. Aina on joku "hampaissa", aina pitáisi saada joku pelattua pois keinolla millá hyvänsá. Suomalaisyhteisö on kateellinen ja pahansuopa, se ei voi hyväksyá kenellekään menestystä. Ja jos koulu nyt pelataan pois, niin kuka siitá hyötyy??

MUTTA:

Niin ikävää kuin se onkin, niin koskaan ei ole savua ilman tulta. Ja näin varmaan tässá koulunkin kohdalla on. Jos todellakaan ei olisi mitään hámáráá, ei MOT alkaisi juttua tutkia. Pelkkien kateellisten juttujen varassa en usko toimituksen alkavan asioita selvittáá ja ilman niiden selvittámistá ei juttuakaan syntyisi.

Minua on ihmetyttányt jo vuosia koulun rehtori ja rehtorin tuplavirka. Válillá hän on Suomessa lehtorina ja virkavapaalla tááltä ja válillá virkavapaalla Suomesta ja virassa táállá. Támá on omituista. Tälläkin hetkellä Juha Helvelahti:nimike/toimi: Lehtori
Helsingin yliopisto / Käyttäytymistieteellinen tiedekunta / Harjoittelukoulut / Helsingin normaalilyseo

Ja nyt Aurinkorannikon Suomalaisen Koulun sivuilla kerrotaan, että rehtori on pitkállá sairauslomalla:

"Muutoksia hallinnossa
Kuten vanhempaintilaisuudessa 7.3. kerrottiin, rehtori Juha Helvelahden sairausloma jatkuu. Sairausloman jatkuminen on aiheuttanut seuraavia muutoksia koulun hallinnossa:

Koulun rehtorina ja perusopetuksesta vastaavana toimii Ismo Karppinen."

Sairausloma lienee palkallista???

Myös opettajien valinta on minua ihmetyttänyt; koulussahan ei ole koskaan vapaita opettajan paikkoja, mutta silti osa opettajakuntaa vaihtuu vuosittain. Shocked Niin, ja rehtorin rouva opettaa ortodoksista uskontoa.

¿Quién de todos ha de ser
el que se atreva a poner
ese cascabel al gato?

MarkkuSaari66
Käyttäjän MarkkuSaari66 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.03.2012
Kirjoituksia: 22
Mätää nimenomaan

Osuit naulan kantaan Vanhatyttö. Nimenomaan "jotain mätää" - huolimatta kaikesta kaunistelusta, jonka pakonomainen tarve on Antti Pekkarisella (syy siihenkin selviää vielä) ikävä totuus on, että koulun rakenteet ovat niin pahassa homeessa, että niitä ei millään remontilla tulla pystymään korjaamaan.

Nauru pääsi, kun luin uusimman Fuengirola-lehden. Haastateltava opettaja, joka nyt "iloitsee", että henkilökunnan tarpeet luvataan jatkossa huomioida, on juuri saanut ylennyksen. Kappas kappas.

Koulun henkilökunta puhuu työpaikkakiusaamisesta.

Pekkarinen aloitti kirjoittelunsa tyylilleen omaisella vähättelyllä. Pikkuhiljaa hän on kuitenkin - rivien välissä tosin - joutunut myöntämään joka ikisen asian, josta vanhemmat ja henkilökunta ovat puhuneet: oppilaskohtaisessa tuessa ja sen käytössä on epäselvyyksiä, remontti on ollut täysi susi ja koulun hallituksen ja henkilökunnan välit ovat erittäin tulehtuneet.

Onko muuten totta, että Antti Pekkarinen on koulun uusi rahastonhoitaja?

vanhatyttö
Käyttäjän vanhatyttö kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 1689
Isä

Koulun sivuilla ei ole uutta tietoa. Mutta vanha tieto, joka tietenkin selittäá hyvin pitkálle Fuengirola-lehden uutisointia on, että ko. lehden päátoimittajan Antti Pekkarisen isá, Sakari Pekkarinen on Aurinkorannikon Suomalaisen Koulun hallituksen jásen.

¿Quién de todos ha de ser
el que se atreva a poner
ese cascabel al gato?

MarkkuSaari66
Käyttäjän MarkkuSaari66 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.03.2012
Kirjoituksia: 22
Sakari Pekkarinen

Kyllä, Sakari Pekkarinen on koulun hallituksen jäsen. Lehteä toimittava poika-Pekkarinen on tähän asti ollut vanhempainyhdistyksen jäsen. Mikäli tuo rahastonhoitaja-tieto todella pitää paikkansa, peli on aika selvä.

Tästä kouluaiheesta on muuten keskusteltu ennenkin. SE-lehti kirjoitti aiheesta päätoimittajansa mukaan vuosina 2003 ja 2004, mutta joutui ilmeisesti vaikenemaan painostuksen edessä. Täällä orkissa keskustelua on kyllä käyty senkin jälkeen: http://espanja.org/node/6888

Tuo addressihanke työrauhan saamiseksi olisi varmasti ihan hieno asia, mutta siinä mättää se pääasia: ongelmat tulevat koulun sisältä, ne ovat koulun toimijoiden itsensä aiheuttamia. Addressin tarkoituksena on siis sama asia, kuin aina: pitäkää suunne kiinni ja tehkää niinkuin sanotaan. Tämä on meinikin koulussa.

vanhatyttö
Käyttäjän vanhatyttö kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 1689
puuttuu faktat

Niin. Vaieta tietenkin pitáisi ja antaa olla paskakasan pöyhimáttä, koska se haisee kun sitá pöyhitään. Támá on todella huonoa mainosta suomalaisille, jotka aina julistavat olevansa maailman rehellisin kansa ja maailman váhimmin korruptoitunut yhteiskunta.

Tássá koulun jutussa pieni piiri on pyörittányt isoja rahoja käytánnössá ilman valvontaa ja ainahan on houkutus ja kun on tilaisuus, niin ... Mutta mitäán varmaa tietoa suuntaan tai toiseen ei toistaiseksi ole, kaikki on huhujen varassa. Joten on parempi olla spekuloimatta ja katsoa se MOT. Jospa siitá jotain faktaa irtoaisi suuntaan tai toiseen.

¿Quién de todos ha de ser
el que se atreva a poner
ese cascabel al gato?

Espanjankulkija
Käyttäjän Espanjankulkija kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.09.2010
Kirjoituksia: 77
Avoimuutta ja tiedotusta!

Miksi koko homeasiasta vaiettiin koulun puolesta niin kauan, että siitä tuli tällainen hirviö? Siksi, että oli peitettävä jonkun amatöörin valvoman remontin jäljet epätoivoisessa yrityksessä säilyttää koulun hallituksen kasvot? Onko tämä nykytilanne parempi?

Tässä esimerkki siitä, miten tällainen tilanne tulee hoitaa, uutinen on tämänpäiväinen:

Homeiseksi epäilty Laurin koulu suljetaan kokonaan
Salon Laurin koulun homeongelmat ovat sulkeneet koko koulun. Koulun ylärakennus suljettiin keskiviikkona ja nyt Salon kaupunki on päättänyt sulkea koko koulun.
Salon kaupungin teknisen toimen toimialajohtaja Mika Mannervesi kertoo, että hän on saanut saman tiedon kuin koulun vanhemmat ja oppilaat. Päätös koulun sulkemisesta on tehty Mannerveden mukaan sivistystoimen puolella.
- Mielestäni on hyvä juttu, että koulu suljetaan. Meidän suunnitelmiin se ei sinänsä vaikuta muuta kuin, että remonttia on helpompi tehdä, Mannervesi toteaa.
Koulun 355 oppilasta on opiskellut kotona torstaina ja perjantaina. Kotiopiskelu jatkuu tulevankin viikon. Sen jälkeen oppilaat siirretään opiskelemaan Salon muihin yläkouluihin ja Salon lukion tiloihin.
Vanhemmat ja koulun henkilökunta ovat toivoneet käyttökieltoa kaikkiin koulurakennuksiin. Keskiviikkona vanhemmat jakoivat oppilaille hengityssuojaimia protestoidakseen kaupungin päätöstä sulkea vain osan koulua.
Salon Seudun Sanomien mukaan hiihtolomalla koulua tutkinut homekoira löysi rakennuksista 55 kohtaa, josta se vainusi hometta.
Yle Turku

Raya
Käyttäjän Raya kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 1438
valtion tukea?

Koulun lukukausimaksut ovat huimat suhteutettuna seikkaan, että koulu nauttii Suomen valtion tukea. Suomessa yksityinen koulu on paljon edullisempi vailla se olisi superlaadukas...ja kyllä ainakin meiltäpäin löytyy hyviä yksityisiä kouluja halvemmalla -paljon halvemmalla, lasten käymä koulu ja parin suomalaisen ystävän lasten käymä koulu. Em

Sitä kiittää itseään ja Onniaan, ettei tie ole vienyt suomalaisyhteisöön Eppaniassa.

L'usu ye 'l meyor maestru d'una llingua

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
Skandaalin varjot, vaiko varjoskandaali?

[Edit Edit Edit Edit...]
Poistettu 18.03. klo 12:50 yksi tarpeeton virke, joka tuli mukaan vahingossa, ja oli alunperin markkusaaren tekstiä.

MarkkuSaari66 kirjoitti:
Aurinkorannikon suomalaisen koulun ympärillä on liikkunut vuosikausia erilaisia huhuja.
Hyvin sanottu. Juurikin huhuja ja vain huhuja olen saanut kuulla kohta jo noin kymmenen vuoden ajan.
MarkkuSaari66 kirjoitti:
Viime aikoina puheet ovat uudelleen aktivoituneet, kun vanhemmat ovat nousseet barrikaadeille koulussa ilmenneen homeongelman myötä.
Tämä homeongelmakin on ihmetyttänyt kovasti, kun koko aurinkorannikkohan "on homeessa". Eli siis home on sellainen itiösieni, joka alkaa kukkia välittömästi paikassa kuin paikassa, jossa pääsee kondensoitumaan kosteutta kylmälle pinnalle, kuten seinälle, jos sitä ympäröivä ilma on pintaa lämpimämpi.

Ainoat keinot välttyä homeelta AR:lla on lämmittää rakennus niin 'ylös', että myös sen rakenteet lämpiävät sisäilman kanssa samaan lämpötilaan, sekä perusteellinen tuulettava ilmanvaihto, jonka puolestaan mahdollistaa rakenteiden riittäväntasoinen lämmittäminen. Jos hometta pääsee syntymään, on kyse vain ja ainoastaan nuukailusta, tai sitten aivan aidosta köyhyydestä. Kummastakohan lie koululla kyse?

MarkkuSaari66 kirjoitti:
...tutkivasta journalismistaan tunnettu MOT-ohjelma on vieraillut rannikolla. Ainakaan ohjelman esittely ei mainitse hometta vaan julkisten varojen mahdollisen väärinkäytön.
Ei mainitse hometta? No mutta hyvänen aika, jos MOT ei mainitse hometta, niin eihän sitä sitten olekaan olemassa. Mitenkäs tämä nyt tällä lailla...?

MarkkuSaari66 kirjoitti:
Espanjassa toimiva suomalaiskoulu saa tänä vuonna kaksi miljoonaa euroa Suomen valtiolta tukea.
No, sehän on hyvä asia se. Taitaa olla raha tarpeeseen, kun rakennuksen lämmityksessäkin lienee puutteita.
MarkkuSaari66 kirjoitti:
Ennenkuin tänne hyökkäävät kaikenmaailman varajeesukset..
Miten niin "ennenkuin"? Johan sinä siinä taas olet "orkin selvitysmiehenä" kaikkine jeesusteluinesi.

MarkkuSaari66 kirjoitti:
...tämän nimenomaisen ohjelman toimittanut Minna Knus on saanut Topelius-palkinnon tutkivasta journalismistaan. Tuolloin hän paljasti korruptioskandaalin Costa Ricalla.
Tämä tiedetään. Tuollonhan hän oli mukana, eikä mitenkään yksin, vaan vain mukana tietotoimisto Finn Watch'in "Instrumentarium Costa Ricassa - Kehitystä vai kovaa sairaalalaitebisnestä?" -tutkimusprojektissa, josta voin hieman briiffata, tällä tavoin:

Instrumentarium-Medko Medical toimitti vuosina 2001-2003 Costa Rican kansaneläkelaitokselle Caja Costarricense Seguro Socialille (CCSS) yli 3 000 sairaalalaitetta 32 miljoonan dollarin korkotukiluotolla ja 7,5 miljoonan
kaupallisella luotolla. Laitteet menivät noin sadalle sairaalalle ja klinikalle ympäri maata.

Keväällä 2004 costaricalainen lehdistö paljasti sotkuisen lahjusvyyhden, johon liittyy maan eturivin poliitikkoja, korkeita virkamiehiä
ja yritysjohtajia. Osana kokonaisuutta tuli esiin myös kyseinen suomalainen vientihanke. Lahjusvyyhden suomalaista vientihanketta koskeva osa tunnetaan
nyt Keski-Amerikan alueella nimellä Proyecto Finlandia.

Epäilyjen mukaan Instrumentariumin costaricalainen yhteistyökumppani Corporation Fischel oli vuonna 2001 lahjonut mm. Costa Rican entisen presidentin Rafael Angel Calderónin, jotta tämä edesauttaisi Instrumentariumin sairaalalaitteiden vientihankkeen nopeaa käsittelyä maan parlamentissa. Nopeaa käsittelyä tarvittiin joulukuussa 2001 siksi, ettei vaurastunut Costa Rica enää vuonna 2002 ollut korkotukikelpoinen maa.

Hankkeessa ilmeni pian myös muita ongelmia:

• Costa Ricalle oli myyty kalliita erikoissairaanhoidon
laitteita, joita sairaalat eivät edes tarvinneet. Kallis
hinta johtui vajavaisesta kilpailutuksesta, ja turhat
laitteet saatiin myytyä CCSS:lle korruption avulla.

• Hanke hyväksyttiin Suomen ulkoasiainministeriössä (UM), vaikka tarveselvityksen siitä vuonna 2001 tehnyt PSR Consulting Ltd varoitti tarpeettoman kalliista laitteista eikä suositellut hankkeen hyväksymistä ilman laitelistan uusimista.

Jälkiselvityksen teki UM:n toimeksiannosta maailman suurin kansainvälinen tavarantarkastajayhtiö Société Général de Surveillance (SGS) 2005. Se vahvisti laitteiden tarpeettomuuden ja 28-80 prosentin ylihinnan. SGS totesi myös Instrumentariumin laiminlyöneen laitteiden käyttökoulutusta ja kunnossapitoa. Suomen ulkoministeriö mietti ja selvitti vastuutaan pitkään, ja teki poliisille tutkintapyynnön lahjusasiasta vasta lokakuussa 2005.

• Korkotukiluottojen tulisi noudattaa kehityspoliittisia päämääriä. Niistä tärkein on köyhyyden vähentäminen, mutta tämä ja monet muutkin korkotuetut terveyshankkeet ovat johtaneet pikemminkin köyhyyden lisääntymiseen, sillä kalliit laitteet ovat nostaneet käyttäjämaksuja. Costa Rican tapauksessa ylisuuri laina tarpeettomista ja liian monimutkaisista laitteista lankeaa costaricalaisten veronmaksajien maksettavaksi kiristyneen verotuksen takia.

Onkin perusteltua kysyä, pitääkö kehitysyhteistyövaroin tukea suomalaisten yritysten voiton maksimointia.
Ongelmien ratkaisuksi costaricalaiset ovat vaatineet lainasta syntyneen velan ainakin osittaista mitätöimistä, tutkimuksia ja lahjontaan mahdollisesti syyllistyneiden rankaisua, myös Suomessa.

Ja tämän kaiken kerroin vain siksi, että sinäkin tietäisit, mistä tuossa mainostamassasi korruptioskandaalissa (jonka itse asiassa paljasti alunpitäen costaricalainen lehdistö, eikä suinkaan Toimittaja Minna Knus-Galan, vaikka häntä siitä Suomessa palkittiinkin) oli kyse.

Ja myös siksi, ettet... nyt, helvetti soikoon, ala esittelemään yhteismitallisina jotain Costarican valtion sekä Instrumentariumin välistä korruptiota ja pienen aurinkorannikkolaisen suomalaiskoulun rahankäyttöä, ellei sitten ole aivan aikuisten oikeasti näyttöä vaikkapa jostain sellaisesta, että Suomalaisen koulun Suomelta saamiaan tukirahoja on siirrelty yksityisille tileille vaikkapa jonnekin Sveitsiin ja/tai Jerseyn saarelle.

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
make66 haisee

MarkkuSaari66 kirjoitti:
...Mikäli tuo rahastonhoitaja-tieto todella pitää paikkansa, peli on aika selvä.
Sitten kun vielä kertoisit, että mikä peli? Puzzled

Sinun pahansuopuutesi antaa koko Fuengirolan suomi-yhteisöstä niin eripuraisen ja ennalta toisiaan tuomitsevan kuvan, että saatte siellä syyttää aivan vain toinen toistanne, että kaikki 'hyvät tyypit' alkavat pikkuhiljaa muuttaa Torremolinosiin, ettei suomipaska haisisi nokkaan niin pahasti ja kehtaa kulmilla vielä jopa sanoa olevansa suomalainen. Fugessa en enää kehtaisi.

Mutta joo, xittuako teidänlaisenne sakki mitään koulua sinne ansaitsee. Koulu kiinni ja kakarat kadulle. Piste!
Evil

homenokka
Käyttäjän homenokka kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.03.2012
Kirjoituksia: 1
Homeita moneen junaan

Totta on, että homeita esiintyy Espanjassa talvisin lähes kaikkialla. Jos on kosteutta sinne syntyy +/- aina hometta. Esimerkiksi jos seiniin ilmestyvät pienet homekasvustot eivät itselle aiheuta oireita se ei tarkoita, etteikö ongelmat olisi todellisia. Ensinnäkin homeiden kasvualusta ei ole yhdentekevä. Pintahomeelle olosuhteet ovat sopivat vain lyhyitä aikoja ja ne on helppo poistaa puhdistamalla ja kasvu estää tuulettamalla ja kuivattamalla.

Sitten on homeita, jotka aiheutuvat virheellisistä rakenteista ja rakentamisesta. Koulun tapauksessa on myönnetty, että rakenteet olivat pinnoitettaessa märkiä. Siitä seurasi, että homeilla oli rajaton kasvualusta: märkä kuitulevy, joka on pinnoitettu muovilla (laminaattilattia) = mikään tuuletus tms. ei sitä kuivaa käytännössä ikinä. Homeet kasvavat siellä vaikka vuosikausia. Rakenne on oikea paratiisi useille eri homelajeille.

(Vertaa: Sinulla on märkä pyyhe suljetussa muovikassissa, kuivuuko se, jos avaat huoneen ikkunan?)

Homeita voisi verrata ehkä muihin sieniin. Niistäkin osa on suurimmalle osalle harmittomia, mutta kaikki tietänevät, ettei ole sama mitä sieniä popsii. Homeet sekä sädesienibakteerit tuottavat itiöiden lisäksi myrkkyjä (toksiineja). Ihmisiä on sairastunut vakavasti tälläisten ongelmien takia, vaikka kaikki eivät saa oireita lainkaan.

Virheet eivät ole kuitenkaan se suurin häpeä, vaikka niitä onkin tehty jopa tietoisena riskeistä. Suurin häpeä on, että osa koulun johdosta on jopa vuosien ajan salannut tietoa homeongelmasta. Tutkimustiedon pimittämisellä he ovat antaneet oppilaiden ja opettajien altistua homeiselle sisäilmalle. Räikein esimerkki on vuosia sitten tehdyn homeraportin salaaminen ja sen olemassaolon kiistäminen vielä tänä talvenakin.

MarkkuSaari66
Käyttäjän MarkkuSaari66 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.03.2012
Kirjoituksia: 22
MOT

Tuossa ylempänä on aika hyvin selitetty koulun homeongelma. Kun home on rakenteissa, tuuletus ei auta. Pintahome, jota etelä-Espanjassa esiintyy usein, on aivan eri asia. Lejíaa ja ikkunat auki, se on siinä.

MarkkuSaari66 kirjoitti:
Espanjassa toimiva suomalaiskoulu saa tänä vuonna kaksi miljoonaa euroa Suomen valtiolta tukea. Tätä en sano minä vaan Yle MOT-ohjelman esittelyssä. Lainaus ei siis kuulu minulle.

ARNOLD: No, sehän on hyvä asia se. Taitaa olla raha tarpeeseen, kun rakennuksen lämmityksessäkin lienee puutteita.

Ongelmat ovat itse rakenteissa, eivät lämmityksessä. Niin ja ilmeisesti sen rahan käytössä.

ARNOLD: [/quote]Ja myös siksi, ettet... nyt, helvetti soikoon, ala esittelemään yhteismitallisina jotain Costarican valtion sekä Instrumentariumin välistä korruptiota ja pienen aurinkorannikkolaisen suomalaiskoulun rahankäyttöä, ellei sitten ole aivan aikuisten oikeasti näyttöä vaikkapa jostain sellaisesta, että Suomalaisen koulun Suomelta saamiaan tukirahoja on siirrelty yksityisille tileille vaikkapa jonnekin Sveitsiin ja/tai Jerseyn saarelle.[/quote]

Onko niiden tilien pakko olla Sveitsissä? Kelpaavatko kaverien pankkitilit tai rahvaammin vaikkapa taskut, ihan vaan Fuengirolassa?

Aikuisten oikeesti Arnold, en usko, että toistakymmentä vuotta näistä asioista olisi kuiskittu, jos kaikki olisi kunnossa.

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
hometown boy

homenokka kirjoitti:
...Koulun tapauksessa on myönnetty, että rakenteet olivat pinnoitettaessa märkiä. Siitä seurasi, että homeilla oli rajaton kasvualusta: märkä kuitulevy, joka on pinnoitettu muovilla (laminaattilattia) = mikään tuuletus tms. ei sitä kuivaa käytännössä ikinä. Homeet kasvavat siellä vaikka vuosikausia. Rakenne on oikea paratiisi useille eri homelajeille.
No jösses... Sittenhän muovipinnoitteet ja sen alainen kosketuskerros on välittömästi revittävä huitsun nevadaan ja tehtävä homma uusiksi. On niitä kylpyhuoneitakin uusittu paskan remontin jäljiltä, jopa kokonaiseen pieneen kerrostaloon, vaikka se ei niin halpaa ollutkaan, satunpa tietämään.

Miten ihmeessä on yleensäkään otettu käyttöön joku hemmetin muovipinnoite? Hyvä ja halpa on eri hyllyissä rakennusalallakin, pitäisihän nyt sellainen tajuta. Vai pitäisikö?

homenokka kirjoitti:
Virheet eivät ole kuitenkaan se suurin häpeä, vaikka niitä onkin tehty jopa tietoisena riskeistä. Suurin häpeä on, että osa koulun johdosta on jopa vuosien ajan salannut tietoa homeongelmasta. Tutkimustiedon pimittämisellä he ovat antaneet oppilaiden ja opettajien altistua homeiselle sisäilmalle. Räikein esimerkki on vuosia sitten tehdyn homeraportin salaaminen ja sen olemassaolon kiistäminen vielä tänä talvenakin.
Olisikohan siinä käynyt niin, että rakennusalaa tuntematon koulun johto on alunperin ollut täysin tietämätön kyseisestä riskistä, jonka hengittämätön rakennusmateriaali aiheuttaa, ja mennyt kirjaimellisesti halpaan?

Sitten kun asian todellinen luonne on alkanut paljastua, kenties oppilaiden ja opettajien oireilun kautta, on sitä ensin vähätelty siinä toivossa, että kyse olisi vain joistain 'yksittäistapauksista' (jota käsitettä käytetään myös kovin usein, kun on kyse suomalaisen yhteiskuntarauhan rikkojista), ja sitten kun on saatu tutkimusraporttia, niin on pelästytty, että nyt on joidenkin koulun johtopaikoilla istuvien jakkara vaarassa. Ja vaikka ei johtokunnasta erotettaisikaan, niin voimakas häpeän tunne on sen verran kova vääpeli, että sen viemänä tehdään toisinaan jopa murhia.

Mutta hei joo... Jos ja kun tämä homeongelma on todellinen, ei luulisi olevan kovinkaan paljoa aikaa tuhlattavaksi syyllisten syynäämiseen, vaan jokainen sekunti olisi käytettävä ongelman korjaamiseen. That's the beaf I mean.

Ja mitä tulee hometutkimusraportteihin, ne on teetettävä terveysviranomaisilla, joidenka tutkimustulokset ovat julkisia asiakirjoja ja kaikkien saatavilla. Onko tietoa, kuka lie teki tämän mainitun hometutkimuksen, kun sen tulokset noinkin voitiin jättää julkistamatta?

Onko koulu nyt ottanut homeasian onkeensa ja päättänyt ryhtyä korjaustoimenpiteisiin heti kesällä, lukuvuoden lakattua? Jos on, niin siinä tapauksessa kaikenlainen homejupina, kuten myös tämä minunkin viisasteluni tässä, on silkkaa ajanhukkaa.

Etzo
Käyttäjän Etzo kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2010
Kirjoituksia: 71
Melko paljon vihamielistä

Melko paljon vihamielistä tekstiä syntynyt jo tähän mennessä, vaikkei kyseistä tv-ohjelmaa ole vielä edes tv:ssä esitettykään!

Välillä näin sivustaseuraajana ja -kirjoittajana tuntuu, että tämän palstan väki provosoi itse itseään.

Katsotaan nyt ensin tuo ohjelma, ennen kuin aletaan mitään sen suurempia salaliittoja ratkomaan...

"El Málaga siempre va a tener un hueco en mi corazón." - Javier Calleja

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
kuiske kuuluu

MarkkuSaari66 kirjoitti:
A.M. kirjoitti:
...ellei sitten ole aivan aikuisten oikeasti näyttöä vaikkapa jostain sellaisesta, että Suomalaisen koulun Suomelta saamiaan tukirahoja on siirrelty yksityisille tileille vaikkapa jonnekin Sveitsiin ja/tai Jerseyn saarelle.

Onko niiden tilien pakko olla Sveitsissä? Kelpaavatko kaverien pankkitilit tai rahvaammin vaikkapa taskut, ihan vaan Fuengirolassa?

Kyllä kelpaa, että ovat vaikkapa piirongin laatikossa, josta muut asianosaiset eivät tiedä mitään.

Vaan jos kyseessä ei ole minkäänlainen ohiveto, niin sellaisesta julkinen syyttely, jota tämä keskusteluforumkirjoittelukin on, täyttää herjauksen tunnusmerkistön, ja saattaa johtaa syytetoimenpiteisiin. Kannattaa siis olla tarkkana, mitä näppikseltään päästää.

MarkkuSaari66 kirjoitti:
Aikuisten oikeesti Arnold, en usko, että toistakymmentä vuotta näistä asioista olisi kuiskittu, jos kaikki olisi kunnossa.
Hmmm..? Minä olen, vaikka sen itse sanonkin, sellainen "sarvista härkää, sanasta miestä" -ihminen, että jos kuulen 'kuiskittavan' asioista jotka jotenkin liippaavat läheltä tai henkilökohtaisesti, tapaan tarttua niihin välittömästi.

Pelkkiin huhupuheisiin en milloinkaan ole tyytynyt. Tai en ainakaan sen jälkeen, kun kerran kauan sitten sellaisia minusta itsestäni levitettiin. No, saatoin kyllä nuo juorujen kehittäjät lopulta häpeään ja omaan liemeensä.

pentti52
Käyttäjän pentti52 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 356
Sitä on liikkeellä...

Etzo kirjoitti:
Melko paljon vihamielistä tekstiä syntynyt jo tähän mennessä, vaikkei kyseistä tv-ohjelmaa ole vielä edes tv:ssä esitettykään!

Välillä näin sivustaseuraajana ja -kirjoittajana tuntuu, että tämän palstan väki provosoi itse itseään.

Katsotaan nyt ensin tuo ohjelma, ennen kuin aletaan mitään sen suurempia salaliittoja ratkomaan...

Ei tämä ole mitenkään tavatonta. Se on tämän saitin peruslinja. Lytätään
toisten puhe ja sen jälkeen tulevat vihapuheet ja sättimiset päälle.

Pentti52

Ipse dixit

MarkkuSaari66
Käyttäjän MarkkuSaari66 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.03.2012
Kirjoituksia: 22
Koulu toiminut omaa johtosääntöään vastaan, tietoisesti

Aurinkorannikon suomalaisen koulun johtosääntö

Johtosääntö on laadittu valtion ja yksityisen järjestämän koulutuksen hallinnosta annetun lain (634/1998) nojalla.

SOVELTAMISALA

1 § Aurinkorannikon suomalainen koulu on ulkomailla toimiva suomenkielinen koulu, joka toimii Fuengirolan kaupungissa ja jonka tehtävänä on antaa suomenkielistä perusopetusta ja lukiokoulutusta sekä vuoden kestävää esiopetusta tilapäisesti ulkomailla asuville oppivelvollisille Suomen kansalaisille.

Fuengirola.fi-lehti / Antti Pekkarinen: “…Yksi tulkinnallinen erimielisyys koulun rahoitukseen liittyy. Koulu saa Suomen valtiolta tukea jokaiselle oppilaalle, joka on kirjautunut sisään aina kuluvan vuoden syyskuun 20. päiväÄn mennessä. Tämä valtionosuus kuuluu lain kirjaimen mukaan sellaisille oppilaille, joiden kotikunta on Suomessa, eli he oleskelevat ulkomailla väliaikaisesti. Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa on joitakin oppilaita, joiden kotipaikka on ulkomailla. On mahdollista, että heistä maksettu valtionosuus peritään takaisin koululta.”

Tosin on aika hölmöä, että koulussa eivät saisi opiskella Espanjassa pysyvästi asuvat lapset. Johtosääntö kuitenkin sanoo näin.

Vilperi
Käyttäjän Vilperi kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.01.2012
Kirjoituksia: 357
Lievää ammatillista kokemusta omaava!?

Kun olen noita kosteuskartoituksia Suomessa tehnyt n.10v, niin herättäisin kysymyksen, että miten nuo kartoitusasiat mahtaa olla siellä epsanjan päässä?
Tosin täällä kotomaassakin olen törmännyt siihen asiaan, että vaikka teet huolellisen raportin korjaustoimenpiteineen, niin taloyhtiö tai vakuutusyhtiö viittaa kintaalla raportille ja tekee vain sen välttämättömimmän pikaparannuksen, mutta perussyyhyn ei puututa sen kalleuden takia ja kun aikaa kuluu muutama vuosi ja ongelmat ilmenee uudelleen, niin hintalappu onkin jo puolet kalliimpi verrattuna siihen että ongelma olisi korjattu välittömästi sen tullessa julki!
Lisäksi hallitus/johto kun ei mitään rakenteista ja niiden käyttäytymisestä tiedä hyvin mielellään antaa asian jatkoselviteltäväksi jollekin konsultille jolloin poltetaan turhaa aikaa/rahaa näihin palkkioihin/konsultointikustannuksiin sen sijaan että otettaisiin yhteyttä ammattitaitoiseen rakentajaan/liikkeeseen ja yksinkertaisesti korjattaisiin ongelma pois lopullisesti jopa kalliillakin hinnalla.
Se vetkuttelu nimenomaan maksaa pitkässä juoksussa.
Hyvin tehty kosteuskartoitus ilmoittaa viat jo ennen homeen esiintymistä ja samalla kertoo riskialttiit rakenteet ennen kuin vaurioita ehtii syntyä.
Karkeasti voisi sanoa kartoitustiheydeksi:
Märkätilat = joka toinen vuosi, tarvittaessa useammin.
Kuivat tilat = 5 vuoden välein ja vesikaton kunto pitää tarkastaa vuosittain.
Jos ja kun tulee eteen joku putkistovuoto tai muu kosteusvaurio, niin kuivauksen/korjauksen jälkeen seuranta jälkitarkastuksen jälkeen n. puolen vuoden välein kunnes voidaan varmistua että toimenpiteet mitkä on tehty ovat olleet oikeita. Tämä jälkitarkastuksen jälkeinen tarkastus jätetään 99 rosenttisesti tekemättä ja jälkitarkastuskin yli 50 rosenttisesti.

Näistä voisi jatkaa paljonkin, mutta olkoon tämä nyt lievää herättelyä kosteusongelmien kanssa painiville!! Evil

Vilperi
Käyttäjän Vilperi kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.01.2012
Kirjoituksia: 357
No joo! :)

Aika vähän tuossa ohjelmassa käsiteltiin näitä kosteusongelmia, mutta kuten jo aikaisemmin kerroin, niin osa ongelmista olisi voitu välttää oikealla rakentamisella.
Tämän valvojan roolia jäin kyllä ihmettelemään; olevinaan ammatti-ihminen,omistaa rakennusliikkeen, mutta ei tiedä rakenteiden vaatimien kuivausajoista mitään vaan antaa jatkaa rakentamista kosteille/märille pinnoille. Kiire ei riitä selitykseksi!!

Kyllähän ohjelma herätti paljon muitakin kysymyksiä, mutta pitäiskö niihin sanoa että hyväveliverkosto toimii myös epsanjassa!? Eye-wink

Vaikka MOT-ohjelma pääsääntöisesti pyrkiikin kärjistämisen kautta tuomaan esille yhteiskunnan epäkohtia, niin aika pitkälle sekin ohjelma joutuu faktatiedoilla toimimaan, joten muutakin mätää varmaan koulusta löytyy kuin rakennusteknisiä. Evil

pentti52
Käyttäjän pentti52 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 356
Eturistiriita oli ilmeinen...

MOT:n ohjelman mukaan koulun kannatusyhdistyksen talouspäällikkö toimi rakennustöiden valvojana ja hyväksytti tekemänsä tunnit ja laskut - ellei niitä itse hyväksynyt - omilla kavereillaan, siis hallituksen jäsenillä ja rehtorilla. Tuskinpa hallituksen jäsenet edes tiesivät mihin nimesä laittoivat. Talouspäällikkö istui toimessaan sekä maksajan että laskuttajan paikalla. Varsin outoa hallintotapaa !
Tässä kohtaa homma haisee aika tavalla...
Rakennuspuolesta voivat sitä puolta tuntevat kommentoida erikseen.

Pentti52

Ipse dixit

Etzo
Käyttäjän Etzo kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2010
Kirjoituksia: 71
Haha

pentti52 kirjoitti:

Ei tämä ole mitenkään tavatonta. Se on tämän saitin peruslinja. Lytätään
toisten puhe ja sen jälkeen tulevat vihapuheet ja sättimiset päälle.

Tämä samainen meininki näytti jatkuvan myös Suomalaisen koulun hallituksessa. Laughing out loud

Enitenhän tässä kyseisessä ohjelmassa tuli naurettua opetusministeriön mekanismit ja muka-tarkastukset, joita ei todellisuudessa ole koskaan edes toteutettu.

"El Málaga siempre va a tener un hueco en mi corazón." - Javier Calleja

BeeKeeper
Käyttäjän BeeKeeper kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.01.2011
Kirjoituksia: 198
Osuit naulan kantaan,

Etzo. Ei sita oikein voi muuta kuin nauraa ihmiselle, joka "niin kuin on sanottua" valehtelee niin, etta jaa jo kahdesta perakkaisesta lauseesta kiinni valheestaan. Tyhma!

Vilperi
Käyttäjän Vilperi kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.01.2012
Kirjoituksia: 357
:)

pentti52 kirjoitti:

Rakennuspuolesta voivat sitä puolta tuntevat kommentoida erikseen.

Voipi olla Pentin puolelta ihan älykäs ratkaisu koska jos hän lähtee rakennustekniseen pohdintaan mukaan, niin silloin joutuu todella koville ja siinä ei mikään kirjaviisaus auta vaan pitää olla käytännön tietoa. Eye-wink

Utelias
Käyttäjän Utelias kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.02.2012
Kirjoituksia: 8
MOT

Sad Aika köyhä esitys MOT-sarjalta ko. aiheesta. Ainakin näin äkkinäisesti mutusteltuna tuntuu, että kyseinen ns. "kohudokkari" raapaisi vai ja ainaostaan todellista pintaa ! Pahimmalta tässä tuntuu niiden henkilöiden "kohtalo", jotka ko. ohjelmassa avoimesti antoivat kasvonsa ja mielipiteensä esille . Tästä esimerkkinä mm. koulun kiinteistöhoitaja + vaimo, jotka ottivat selkeän "riskin" tulevaisuudestaan , kun uskalsivat antaa omat kommenttinsa ja näkemyksensä asioista, joita he ovat henkilökohtaisesti nähneet ja kohdanneet koulussa. Tästä mm. heille ERITTÄIN SUURI KIITOS ! Nimettömiä kirjoituksia kyseisen koulun ja sen ympärillä velloneiden asioiden kanssa on saanut nähdä ja lukea jo monta viikkoa paikallisista lehdistä eikä kyseinen MOT tuonut kyllä yhtään lisää valoa tähän synkkyyteen. Samoin kyseinen MOT vältti (tai ei ollut saanut tietoa / vinkkiä) mahdollisista ns. hyvä veli-kytköksistä eri ratkaisuista koulun taloudellisesssa hoidossa tai sitten, jos he ovat kyseiseen aiheeseen riittävän tarkoi perehtyneet, niin niitä sitten ei vaan ole eikä ole ollut , vaikka niistä on niin älyttömän paljon vihjailtu ja kirjoiteltu. Oli niin tai näin, niin nämä jutut ja niiden siivet pitää saada viimeistään nyt tämän ohjelman tutkimusten jälkeen katkaistua ja on keskityttävä vain ja ainoastaaan tulevaisuuteen, että Aurinkorannikolla asuvat perheet ja koululaiset saavat jatkossakin käyttää sitä mahtavaa mahdollisuutta elää ja opiskella siellä, minne se heille itse kullekin on syystä tai toisesta suotu. Ja vaikka mitään keskenäistä kateutta !

Raya
Käyttäjän Raya kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 1438
miksi pitäisi

MarkkuSaari66 kirjoitti:

Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa on joitakin oppilaita, joiden kotipaikka on ulkomailla. On mahdollista, että heistä maksettu valtionosuus peritään takaisin koululta.”

Tosin on aika hölmöä, että koulussa eivät saisi opiskella Espanjassa pysyvästi asuvat lapset. Johtosääntö kuitenkin sanoo näin.

Ei ole yhtään hölmöä! Jos asuu pysyvästi pois Suomesta ei ole oikeutettu valtionosuuteen joten oppilaan (vanhempien) pitäisi maksaa lukukausimaksua myös valtonosuuden määrä.

Miksi meidän veronmaksajien pitäisi näitäkin "vapaamatkustajia" tukea. Aina porataan kuinka työttömät elää toisten kustannuksella... Tämän koulun oppilaiden perheet ovat varakkaita jotn en ymmärrä miksi pysyvästi Espanjassa asuvien opintoja SUOMEN valtion pitäiie tukea.

L'usu ye 'l meyor maestru d'una llingua

Koulu ja tosiseikat
Käyttäjän Koulu ja tosiseikat kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.03.2012
Kirjoituksia: 2
Tasa-arvo

Kovasti nämä ihmiset puhuu tasa-arvosta. Lisäksi puhutaan, että suomalaisten pitäisi kansainvälistyä. Jep hyvältä näyttää!

Ohjelmassa haastateltu perheen vapautuu miettimästä suomalaisen koulun asioita kun ei saa enää ensivuonna lapsiaan kouluun, kun kuulemma viihtyy täällä hyvin eli ei valtionosuutta.

Suomen valtio ei tue suomalaista koulua. Suomen valtio maksaa lainmukaista valtion osuutta tasavertaisesti kaikille suomalaisille koulutuksen järjestäjille. Se on ihmeellistä, että veronsa suomeen maksaneet eivät vaadi kuntien kotipaikka maksu itselleen vaikka maksavat kunnan osuuden koulun maksuista.

Suomalainen on yleisen käsityksen mukaan tasavertainen suomalaisen kanssa. Suomessa on jopa sellainen käsitys, että ulkomaalainen oppivelvollinen koulutetaan kuten suomalainen.

Mielenkiinnolla seuraan kun vanhemmat alkavat ohjelmassa olleiden henkilöiden valituksista maksamaan 7500€/oppilas, kun valtio-osuutta ei enää tulekkaan. Rannikon ihmiset ei oikein enää muista kuinka taistelemalla opetusministeriön virkamiesten kanssa saatiin vihdoin lukio. Nyt on virkakoneiston koston paikka.

Koulu ja tosiseikat
Käyttäjän Koulu ja tosiseikat kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.03.2012
Kirjoituksia: 2
Allekirjoittajan vastuu

Ilmeisesti Pentti 52 allekirjoittaa kaiken mitä ihmiset hänelle esittää.
Varsinkin vielä sellaiset paperit, jotka joutuvat KHT tilitarkastajien ja yhdistyksen jäsenien tarkistettavaksi.

Aika moni suomessa saa palkkansa tuntiperusteisena ja jopa niin, että tuntee työnantajansa. Suurin osa palkansaajista ei kuitenkaan saa enempää palkkaa kuin kuuluu vaan esimies vastuullisena valvoo, että maksetaan niin kuin on sopimuksessa sovittu.

Eipä täällä näytä asiantuntemusta olevan, jotta saisi keskustelua aikaiseksi. Kummallista napinaa asioista, joista ei tiedetä mitään eikä edes tajuta ketä napinalla vahingoitetaan. Keväällä lienee helppo saada hallitukseen porukkaa, kun tietää pääsevänsä mukavaan virkaan.

Toivottavasti vanha hallitus jatkaa, jotta lapsilla on koulu vielä ensivuonnakin.

pentti52
Käyttäjän pentti52 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 356
Juu, ei kaikkea...

Vilperi kirjoitti:
pentti52 kirjoitti:

Rakennuspuolesta voivat sitä puolta tuntevat kommentoida erikseen.

Voipi olla Pentin puolelta ihan älykäs ratkaisu koska jos hän lähtee rakennustekniseen pohdintaan mukaan, niin silloin joutuu todella koville ja siinä ei mikään kirjaviisaus auta vaan pitää olla käytännön tietoa. Eye-wink

Rakennuspuolen asioihin en tosiaankaan ryhdy ottamaan kantaa. Vaikka...jääköönpä kertomatta, ettei herätä uutta puhetta...
Rajansa kaikella.
Smiling

Pentti52

Ipse dixit

pentti52
Käyttäjän pentti52 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 356
Mistähän Koulu ja tosisseikat...

Koulu ja tosiseikat kirjoitti:
Ilmeisesti Pentti 52 allekirjoittaa kaiken mitä ihmiset hänelle esittää.
Varsinkin vielä sellaiset paperit, jotka joutuvat KHT tilitarkastajien ja yhdistyksen jäsenien tarkistettavaksi.

Aika moni suomessa saa palkkansa tuntiperusteisena ja jopa niin, että tuntee työnantajansa. Suurin osa palkansaajista ei kuitenkaan saa enempää palkkaa kuin kuuluu vaan esimies vastuullisena valvoo, että maksetaan niin kuin on sopimuksessa sovittu.

Eipä täällä näytä asiantuntemusta olevan, jotta saisi keskustelua aikaiseksi. Kummallista napinaa asioista, joista ei tiedetä mitään eikä edes tajuta ketä napinalla vahingoitetaan. Keväällä lienee helppo saada hallitukseen porukkaa, kun tietää pääsevänsä mukavaan virkaan.

Toivottavasti vanha hallitus jatkaa, jotta lapsilla on koulu vielä ensivuonnakin.

... On sellaiseen johtopäätökseen päätynyt, että minä allekirjoittaisin kaikki paperit mitä ihmiset minulle esittää ? - Minun kirjoituksestani ei sellaista johtopäätöstä millään muotoa saa tehdyksi, onpahan vain yksi tyhjä heitto taas.

Voin kertoa, että olen vuosien varrella todellakin allekirjoittanut yhdistyksen hallituksen jäsenenä, osakeyhtiön ja asunto-osakeyhtiön hallituksen jäsenenä, puheenjohtajana, isännöitsijänä ja tilintarkastajana sekä osuuskunnan hallituksen jäsenenä ja toimitusjohtajana varsin mittavan määrän tilinpäätöksiä, joita KHT:t ja HTM:t ovat sen jälkeen tarkastaneet ja - hyväksyneet. Missään vaiheessa ei ole niiden papereiden perusteella tarvinnut sotkuja selvitellä. Voin vilpittömästi vakuuttaa, että näissä suhteissa tiedän tarkkaan mihin nimeni laitan.

Kyllähän sitä esimiehensä saa tuntea, ei siinä mitään. Sinä nyt vain sotket tässä tapauksessa kaksi asiaa: Rakennustyön tarkastajalla on toimeksiantosopimus työn teettäjään eli siis yhdistykseen nähden. Rakennustyön tekijä on samalla ollut yhdistyksen talouspäällikkö (oliko myös hallituksen jäsen, se jäi epäselväksi) ja siinä on se hallinnollinen puute ja virhe, johon kiinnitin huomiota. Tuollainen asetelma ei missään tapauksessa ole sopivaa ja se mahdollistaa yhtä sun toista menettelyä ja toimenpidettä.

Pentti52

Ipse dixit

Vilperi
Käyttäjän Vilperi kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.01.2012
Kirjoituksia: 357
Korjaus

pentti52 kirjoitti:
Rakennustyön tekijä on samalla ollut yhdistyksen talouspäällikkö (oliko myös hallituksen jäsen, se jäi epäselväksi) ja siinä on se hallinnollinen puute ja virhe, johon kiinnitin huomiota. Tuollainen asetelma ei missään tapauksessa ole sopivaa ja se mahdollistaa yhtä sun toista menettelyä ja toimenpidettä.

Korjataan tuo heti; hän oli valvoja ja tekijät eivät olleet missään yhteydessä hänen yritykseensä ainakaan ohjelman mukaan!
Rakentajaa ei mainittu ohjelmassa.

pentti52
Käyttäjän pentti52 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 356
Hyvä tarkennus...

Hyvä tarkennus. Rakennustyön valvoja (tarkastaja) on siis ollut rakennustyön teettäjän, eli siis yhdistyksen talouspäällikkö. Intressiristiriita on silti olemassa.

Pentti52

Ipse dixit

Vilperi
Käyttäjän Vilperi kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.01.2012
Kirjoituksia: 357
Toinen korjaus.

pentti52 kirjoitti:
Hyvä tarkennus. Rakennustyön valvoja (tarkastaja) on siis ollut rakennustyön teettäjän, eli siis yhdistyksen talouspäällikkö. Intressiristiriita on silti olemassa.

Hän oli rahastonhoitaja!
Eroaako sitten taloudenhoitajan tittelistä, niin siihen en ota kantaa.

pentti52
Käyttäjän pentti52 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 356
Nimikkeillä ei suurta väliä...

Toimivaltuudet ratkaisevat... ja koulun infosivuilta tarkistettaessa voi todeta että rahastonhoitaja oli myös hallituksen jäsen.

Pentti52

Ipse dixit

Fuge
Käyttäjän Fuge kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.11.2009
Kirjoituksia: 13
Täälläpä on liipasin sormi herkässä...

Onko todellakin tarpeellista että koulussa on opettaja joka opettaa ortodoksista uskontoa (??rehtorin vaimo??) suomen kansalaisille.
Ihmettelen myös ettei koulun tontti kauppoja otettu esille, niissä olisi toisaalta aihetta,vaikka uudelle MOT ohjelmalle.
Miten on mahdollista että noin "pienessä" koulussa on siistijöitä ja talonmiehiä yksi noin neljääkymmentä oppilasta kohden. Mahtaa olla erittäin siistiä.

Asia olisi mielestäni nyt selvitettävä koulun maapohjaa myöten, vaikka lähes varmasti tiedän että se murentaa rannikolla monen ihmisen elämän.

Mikäli tätä olemassa olevaa kulissia ei nyt tutkita maapohjaa ja sen juuria myöden ja saateta ihmisiä vastuuseen teoistaan (mikäli on jotain tehty väärin)niin tämä ei lopu koskaan ja siitä kärsii ainoastaan tulevat oppilaat ja heidän vanhempansa.

Haluaisin vilpittömästi auttaa asiassa jos joku vaan kertoisi, miten on toimittu ja ketkä ovat sen takana , JOS on toimittu väärin.

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
Tähh..?

Etzo kirjoitti:
Enitenhän tässä kyseisessä ohjelmassa tuli naurettua opetusministeriön mekanismit ja muka-tarkastukset, joita ei todellisuudessa ole koskaan edes toteutettu.
Eli siis... onko nyt niin, että Aurinkorannikon Suomalaisen Koulun koko kaksikymmenvuotisen historian aikana ei opetushallitus ole suorittanut koululle minkäänlaista tarkastusta?
Shocked
Jos näin on, niin sehän on sitten aivan päivänselvää, että koululla ja opetusministeriöllä on keskinäisiä peppukavereita.
Puzzled

BeeKeeper
Käyttäjän BeeKeeper kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.01.2011
Kirjoituksia: 198
Niinpa!

arnold malaga kirjoitti:
Eli siis... onko nyt niin, että Aurinkorannikon Suomalaisen Koulun koko kaksikymmenvuotisen historian aikana ei opetushallitus ole suorittanut koululle minkäänlaista tarkastusta?
Shocked
Jos näin on, niin sehän on sitten aivan päivänselvää, että koululla ja opetusministeriöllä on keskinäisiä peppukavereita.
Puzzled

Ohjelmassa haastatellun opetusministerion edustajan esiintymisesta syntyi todellakin vaikutelma, etta han on itse kiinteasti tassa suhmoroinnissa osallisena. "Niin kuin on sanottua..." Evil

viipukka
Käyttäjän viipukka kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2008
Kirjoituksia: 353
en ymmärrä

miten esim. arnold ja muut käyvät niin kärkkäästi haukkumaan jokaista joka ihmettelee näitä suomalaisen koulun juttuja. Onko väärin tarttua huhuihin ja puheisiin tällasesta asiasta? Ja joka kerta kun asiasta nostetaan keskustelu, hyökkää muutamat henkilöt täälläkin murskaamaan kommentit ja puolustelemaan, niin onkohan se tyydyttävä, objektiivinen keskustelu?

Jos et usko että koululla on mitään häikkää, niin kerro ja perustele. Mutta se että joku haluaa selvittää asiaa, vaikka sitten nimettömänä, on hyvä asia ja kaikenmaailman pahansuopa-kommentit näyttää lähinnä siltä että sellaisia laukova ihminen ei asiasta keskustelua, syystä tai toisesta, halua.

Toinen outo juttu on tämä nimettömän keskustelun mollaaminen. Mitä? Tänne on tehty tämmönen palsta, joka on vaan yksi miljoonista ja miljoonista joilla keskustellaan oletusarvoisesti nimettömänä. Ja sitten on tietyt ihmiset jotka kiiruhtavat valittamaan "nimettömästä huutelusta" kun aihe ei miellytä?
VARSINKIN tässä tapauksessa nimettömyys on minusta ok, ellei jopa suotavaa, koska asiaan puuttuvien asiat tuntuu menevän mönkään kuin ihmeen kaupalla.

Mä sanoin jo edellisessä ketjussa että haluaisin tietää asioista enemmän. Itselläni ei ole resursseja alkaa isomman kautta asiaa selvittämään, mutta tieto on aina hyvä.
Me jätettiin tämä koulu väliin tältä erää, ja pidettiin rahamme. Liikaa epäselvyyttä. Ehkäpä me joskus harkitsemme uudelleen kun asiat selviää.

Etzo
Käyttäjän Etzo kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2010
Kirjoituksia: 71
JepJep

arnold malaga kirjoitti:
Eli siis... onko nyt niin, että Aurinkorannikon Suomalaisen Koulun koko kaksikymmenvuotisen historian aikana ei opetushallitus ole suorittanut koululle minkäänlaista tarkastusta?
Shocked
Jos näin on, niin sehän on sitten aivan päivänselvää, että koululla ja opetusministeriöllä on keskinäisiä peppukavereita.
Puzzled

Erinomainen osoitus jälleen virkamiesten hyödyllisyydestä. Sticking out tongue

"El Málaga siempre va a tener un hueco en mi corazón." - Javier Calleja

blues
Käyttäjän blues kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 1859
Nyt sitten taidetaan

Nyt sitten taidetaan jannittaa etta milloin koulu sulkee ovensa ja kuinka kauan seisokki kestaa. Taitaa tulla monelle muutto Suomeen tai kielenvaihto eteen.

Toivottavasti lukukausimaksu ei nouse yli kolminkertaiseksi... Shocked

Vallankumouksia aloitetaan ja kapinoita kukistetaan!

MarkkuSaari66
Käyttäjän MarkkuSaari66 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.03.2012
Kirjoituksia: 22
Holtiton rahankäyttö

Jos koulu joudutaan sulkemaan homeen vuoksi tai lopettamaan varojen loppumisen vuoksi, asiasta voidaan syyttää ainoastaan koulun johtoa eli rehtoria ja hallitusta. Asiantuntematon rakennusurakoitsinta sekä holtiton rahankäyttö ovat ajaneet koulun nykytilaan, työntekijöiden kiusaamisesta puhumattakaan.

PPENSIO1
Käyttäjän PPENSIO1 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.01.2008
Kirjoituksia: 46
Koulu

Tätä keskustelua on nyt kyllä turvallista katsoa kotisuomesta käsin. Täällä kyllä on luuta lakaissut opetustointa ja sitä yksityistä/kunnallista puolta Keuda kaatu ja miljoonia tuli takaisinperintään ja monta muuta pienempää koulutusta on suurennuslasin alla. Takaisinperinässä jos siihen mennään tai on tehty vilppiä mitä en toivo on aina vastuu päätöksen tekijöillä ja siinä kyllä alkaa vastuu painaa ikävästi myös lompakkoa.

Vilperi kyseli myös hometutkimuksen perään siellä aurinkorannikolla. Kai se on tunnettu tosiasia sielläkin kuka tutki koulun eli sama tutkija kun Suomelassa ainakin omalla tietämystasolla ajatellen. Eihän siellä ole kai kun yksi alan ammattilainen jolla oma home laboratorio. Alan tosi ammattilainen ja koulu varmasti hänen jälkeen jos pyydetty asintunteva lausunto saatu.

Tämä koulumaksu asia oli minullekin aika mysteeri muutama vuosi sitten. Kun koulumaksun paikallisilta Espanjan Suomalaisilta pitäisi kaiken järjen mukaan olla 7500e lukuvuodelta ja muilta reilu 2000e on kai sopiva summa. Onko valtionapuja käytetty väärin jää nähtäväksi toivottavasti ei. Kun arvaillaan että valtionavut ovat luokkaa 6500e oppilas lukukausi niin kyllä siinä helposti voi eksyä aidan vääräälle puolelle. Suomihan tukee veronmaksajien rahoilla vain tilapäisesti Espanijassa oleskelevia kansalaisiaan kouluavustuksen avulla. Tämä ikävä tosiasia vaan helposti unohtuu auringon lämmössä. Tietysti siinä pitäisi ajatella jokin kohtuullistamispykälän olevan esim. 50% leikkurin etteivät koulumaksut karkaa käsistä. Evil

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
hau hau

viipukka kirjoitti:
en ymmärrä... miten esim. arnold ja muut käyvät niin kärkkäästi haukkumaan jokaista joka ihmettelee näitä suomalaisen koulun juttuja. Onko väärin tarttua huhuihin ja puheisiin tällasesta asiasta? Ja joka kerta kun asiasta nostetaan keskustelu, hyökkää muutamat henkilöt täälläkin murskaamaan kommentit ja puolustelemaan, niin onkohan se tyydyttävä, objektiivinen keskustelu?

Jos et usko että koululla on mitään häikkää, niin kerro ja perustele. Mutta se että joku haluaa selvittää asiaa, vaikka sitten nimettömänä, on hyvä asia ja kaikenmaailman pahansuopa-kommentit näyttää lähinnä siltä että sellaisia laukova ihminen ei asiasta keskustelua, syystä tai toisesta, halua.


Hui..! Pöyristyksesi aiheuttama paineaalto laukaisi tsunamivaroituksen Intian rannikolla.

Olisikohan kuitenkin hieman liioiteltua sanoa, että olisin käynyt haukkumaan, ja vieläpä jokaista, joka ihmettelee näitä suomalaisen koulun juttuja?

Käytin pahansuopa-käsitettä aiemmassa kommentissa sellaisessa yhteydessä missä toinen keskustelija 'jossitteli' yhtä sun toista negatiivista vaihtoehtoa, mutta ainuttakaan positiivista 'jossittelua' hän ei näppikseltään päästänyt, vahingossakaan.

Kyllähän minä huomaan, milloin kirjoitetaan siihen sävyyn, että asioiden halutaankin olevan sillä huonoimmalla tolalla, ja sellaista minä aion kutsua jatkossakin pahansuopaisuudeksi.

Ja miksi minun pitäisi ”kertoa ja perustella”, että koululla ei ole mitään häikkää? Kaitpa se on ainakin tähän asti ollut niin, että syytöksen esittäjä on se, jolla on todistustaakka.

viipukka kirjoitti:
Mutta se että joku haluaa selvittää asiaa, vaikka sitten nimettömänä, on hyvä asia... Mä sanoin jo edellisessä ketjussa että haluaisin tietää asioista enemmän. Itselläni ei ole resursseja alkaa isomman kautta asiaa selvittämään, mutta tieto on aina hyvä.

Sitä tietoahan olen peräänkuuluttanut minäkin. Pelkäänpä vain pahoin, että totuus löytyy aiemmin kaurapuurosta kuin vaikkapa orkin keskustelupalstalta. Ainakaan tähän mennessä ei tänne ole vielä laitettu ainuttakaan todellista referenssiä.

Kaveri laittoi minulle MPEG-4:na tämän MOT (Mikä On Tutkittava) –ohjelman, ja se nyt on sitten ensimmäinen näkemäni varsinainen referenssi tästä tapauksesta ”AR:n suomalaisen koulun epäselvyydet”.

Siinä sitten paljastuikin melkoisen räikeästi, että koululla ja opetusministeriöllä näyttää yhteistyötä hoitavan jätkät, jotka ovat näemmä olleet aivan samaan ”Skull and Bones” –looshin peppukavereita.

Merkillepantavaa (vaikka ei sitten ehkä aivan yllättävää) oli muun muassa se, että opetusministeriö ei ollut tehnyt AR:n suomalaiseen kouluun ainuttakaan ratsiaa koulun kaksikymmenvuotisen historian aikana. Oli siis saatu olla kuin sika vatukossa, ja ehkä aivan tieten tahtoen, joka opetusministeriön taholta on kardinaalimoka.

Samassa ohjelmassa koulun rehtori myös myönsi kaikkien katsojien kuullen, että remontin suhteen tuli tehtyä pari omaa maalia oikein huolella.

Koulusta tullaan kuulemaan vielä yhtä ja toista, ja ehkäpä sitä kolmattakin, mutta toivottavasti vast’edes julkisen sanan taholta, eikä suinkaan hevosmiesten tietotoimistosta.

Kesä on tulossa, joten jos koulun johtokunnalla on hiukkaakaan soluja stetsonin alla, niin koulun sössi-remontin jälkeä voisi alkaa korjata pika pikaa. Syksyyn mennessä olisi jo melkolailla kuivat valut.

pentti52
Käyttäjän pentti52 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 356
Remonttia on luvassa...

Arnold kirjoitti:
....
Kesä on tulossa, joten jos koulun johtokunnalla on hiukkaakaan soluja stetsonin alla, niin koulun sössi-remontin jälkeä voisi alkaa korjata pika pikaa. Syksyyn mennessä olisi jo melkolailla kuivat valut.
....

...Ainakin koulun nettisivujen mukaan:

Koulun sisäilmaongelmiin liittyen
Kannatusyhdistyksen hallitus on päättänyt, että päätalon aula ja käytävätilojen lattiamateriaali vaihdetaan.

Tämä aiheuttaa erityisjärjestelyjä koulun toiminnassa. Korjaustoimenpiteitten aikana päätalon täytyy olla tyhjillään. Korjaukset tehdään 30.3.-8.4. välisenä aikana ja viikon ohjelmasta tiedotetaan vanhempia viimeistään 22.3.

Pääsiäisloma ajoittuu tuolle viikolle 5.-8.4.

http://www.suomalainenkoulu.net/ajankohtaista/uutinen/article/167/2/

Pentti52

Ipse dixit

viipukka
Käyttäjän viipukka kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2008
Kirjoituksia: 353
huoh

arnold malaga kirjoitti:

Olisikohan kuitenkin hieman liioiteltua sanoa, että olisin käynyt haukkumaan, ja vieläpä jokaista, joka ihmettelee näitä suomalaisen koulun juttuja?

Ei kovin liioiteltua.

arnold malaga kirjoitti:

Käytin pahansuopa-käsitettä aiemmassa kommentissa sellaisessa yhteydessä missä toinen keskustelija 'jossitteli' yhtä sun toista negatiivista vaihtoehtoa, mutta ainuttakaan positiivista 'jossittelua' hän ei näppikseltään päästänyt, vahingossakaan.

Yleensä, jos epäillään jotain tahoa pahoista puuhista, niin se on aika negatiivista. Markkusaaren tekstit on kuitenkin täysin asiallisia. (eikä suinkaan ole ensimmäinen kerta kun ko. ilmaisu vilahtelee saman aiheen tiimoilla)

arnold malaga kirjoitti:

Ja miksi minun pitäisi ”kertoa ja perustella”, että koululla ei ole mitään häikkää? Kaitpa se on ainakin tähän asti ollut niin, että syytöksen esittäjä on se, jolla on todistustaakka.

Näytät olevan kuitenkin toista mieltä asioista, joten speak up! Jos sun ainoa pointti on se että "ei ole varmaa tietoa" niin anna olla..

Mikä on osallistumisen arvo tälle keskustelulle, jos vain käyt kyykyttämässä muiden kommentteja, mutta et osaa "kertoa ja todistella" mitään mihinkään muuhunkaan suuntaan?
Mun mielestä on aika lapsellista käydä huutelemaan suhteellisen vakavaan asiaan YHTÄÄN MITÄÄN, jos ei ole jotain asiallista sanottavaa itse aiheesta. Itse aihe ei ole aiheen aloittaja eikä kukaan muu keskustelija. Täällä puhutaan paljon huhuista ja puheista, mutta jos muuta ei ole niin, mistä muusta pitäisi keskustella? Jos vuosikausia joutuu kuuntelemaan niitä huhuja ja puheita, niin kylläpä varmasti tekee mieli asiasta avautua. Vaikka sitten täällä kaikkivoipaisessa espanja.orgissa

Kyl sä arttu olet maanmainio tyyppi, mutta ei ole pakko vääntää... Eye-wink

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
aha?

viipukka kirjoitti:
...Mikä on osallistumisen arvo tälle keskustelulle, jos vain käyt kyykyttämässä muiden kommentteja, mutta et osaa "kertoa ja todistella" mitään mihinkään muuhunkaan suuntaan?
No huhh huhh..! Mikä lienee sitten oman osallistumisesi "arvo" tässä keskustelussa, kun ei noita kertomisia ja todisteita asian 'oikeasta laidasta'[TM] ole näkynyt tulevan siltäkään suunnalta? Minä puolestani en kommentoidessani ajattele mitään erityistä arvoasteikkoa sille, mitä naputtelen.
viipukka kirjoitti:
Mun mielestä on aika lapsellista käydä huutelemaan suhteellisen vakavaan asiaan YHTÄÄN MITÄÄN, jos ei ole jotain asiallista sanottavaa itse aiheesta.
Voihan nenä! Vai että peräti huutelemaan? Kaada ihan itsellesi vain.

Ja noin muutenkin, päätit nyt sitten ryhtyä moderaattoriksi? Helpommalla pääset, kun vain skippaat kirjoitukseni ja siirryt seuraavaan. Niin minäkin teen erään nimeltä mainitsemattoman kirjoittajan suhteen.

vanhatyttö
Käyttäjän vanhatyttö kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 1689
Lisaa koukeroita

Kannattaa lukea Motin omilta sivuilta ohjelman jälkeen sinne tulleet kommentit.

http://blogit.yle.fi/mot/valvonta-ontuu-nyt-fuengirolassa

Ja támá pisti silmáän. Yhteys Helluntaiseurakuntaan on nimittáin 100% totta. Sen satun tietámään ihan varmasti. Väärinkáytöksistá sen sijaan en tiedá, mutta joku varmaan tietää..

Nimimerkki: Uskovert (ei rekisteröitynyt)Ti 20.03.2012 @ 12:07

Ohjelmassa unohdettiin mainita ,että koulu on suurin tulonlähde helluntaiseurakunnalle rannikolla , se miten rahat ovelien järjestelyjen kautta ohjataan helluntaiseurakuntaan olisi myös aiheellista tuoda julkisuuteen. Rahaa laskutetaan kirjapainokuluina,hallintokuluina sekä rakennusurakoina satoja tuhansia vuosittain. Koulu on varmaan kokoluokkaansa nähden ainoa koulu jossa helluntai seurakuntaan kuuluvien opettajien prosentuaalinen osuus
on merkittävä. Laskutettujen tulojen lisäksi seurakunta kerää vielä kymmenykset palkoista. Remontin nimessä on varojen lypsäminen ollut toimiva keino jo vuosia putsata kassa. Liekö olemassa toista koulua jota remontoidaan lähes vuosittain sadoilla tuhansilla euroilla ja nyt huippuna poltettiin miljoona ja tarjoiltiin oppilaille todellinen homeloukku. Se,että koulu toimii itse remontoinnin organisoijana herättää myös mielenkiinnon,koska julkiset toimet harvemmin poistuvat lestistään alkaen sooloilemaan vieraalla alalla. Miksi ihmeessä kilpailuttamisen kohderyhmäksi rajattiin suomalaiset urakoitsijat? Espanjalaiseen arkkitehti suunnitteluun kuuluu kiinteästi myös työmaavalvonta. Miksi hallitus päätti valita oman valvojan hankkeelle (Landgrenin) vaikka arkkitehdin piirustusten hintaan ja suunnitteluun olisi samaan rahaan saatu vielä valvonta. Lisäksi arkkitehdin valvomana hankkeella olisi ollut vastuuvelvollisuus ongelmien syntyessä. Miljoonalla eurolla rakentaisi uutta koulutilaa 1200m2, nyt samalla rahalla saatin aikaiseksi katettu kattokerros ja läpihomeessa olevat lattiat kautta koulun. Lisäksi ylihintaiset tonttikaupat olisi syytä tutkia tarkemmin, koska niidenkin kauppojen taustalta löytyy helluntaitaustainen myyjä. 200m2 tontti maksoi koululle yli 300 000 €.

Koulun alkuvuosina remonteista vastasi silloinen koulun talonmies, joka oli helluntai-seurakunnan tárkeá jásen. Nyt hánellá on oma yritys, siirtyi syrjáän ainakin virallisesti. Ja talonmies on myös koulun terveydenhoitajan aviomies, vaimo on työssá koululla edelleen.

¿Quién de todos ha de ser
el que se atreva a poner
ese cascabel al gato?

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
Kas teelle, mars mars!

Jeesus tulee, oletko rahoissasi?
Cool

Tokihan tuolla palautepalstalla myös joku sokeasti yhteiskuntajärjestelmään luottava nimimerkki "heh heh" kirjoittaa:

"HALOO! Opetushallitus ja ministeriöhän saa vuosittain jokaisesta koulusta tarkat tiliraportit (taitaa mennä jopa neljännesvuosittain) ja näkee mihin rahat ovat menneet. He voivat puuttua siis välittömästi asiaan jos aihetta on.Voi tätä palstojen ja toimittajien typeryyttä ja tietämättömyyttä!!!!!!!!!"

Vaan eipä auta, vaikka raportoitaisiin kerran päivässä, jos raportit leimataan suoralta kädeltä hyväksytyiksi, ilman sen kummempaa syynäämistä. Olisikohan tutkimisen paikka?

No, toivoa sopii, että tilinteon hetki (talousopillinen harmagedon =) on portilla ja "vuohet erotetaan lampaista" [Matt 25:31]
Laughing out loud
P.S. Ajatella, että vaikka ensin suhtauduin yliolkaisesti, niin pikkuhiljaa alan olla minäkin melkoisen utelias tuon "AR:n suomalainen koulusekoilu" -keissin suhteen.
Eye-wink

pentti52
Käyttäjän pentti52 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 356
Mitä enää puuttuu...

Aurinkorannikon koulussa alkaa olla kunnon mylläkän ainekset koossa: taloussotkuja, työsuhdesotkuja, rakennussotkuja, terveyssotkuja, homesotkuja, uskontosotkuja...
Mitä enää puuttuu: Seksiskandaali..!?
Eye-wink

Pentti52

Ipse dixit

mimma
Käyttäjän mimma kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.03.2012
Kirjoituksia: 6
Kyllä sekin varmaan vielä löytyy

Aika karseata oli katsella MOT-ohjelmaa, jota nyt kuitenkin yleisesti pidetään asiallisena ja aika tasapuolisesti toteutettuna ohjelmana.

Eniten jäi askarruttamaan
- se, että päätöksiä todellakin ollaan kehdattu salata muilta hallituksen jäseniltä
-homeongelman salaaminen lasten vanhemmilta
-se, ettei remonttia kilpailutettu (uskomatonta, eu-lakihan jo sellaista vaatii kaikilta yli 25000 euron urakoilta)
-hallituksen jäsenen oleminen rakennusvalvojana
-rikollisesti käytetty valtion tuki eli sen käyttäminen rakentamiseen eikä suinkaan koulun oppilaisiin
-eikä pienimpänä rokassa hallituksen jäsenen ne varmasti ainakin 6 matkaa Suomesta Espanjaan hallituksen kokouksiin arviolta lentoluokasta riippuen
. 500-2000 euroa matka eli 3000-12000
. päivärahat, ajokilometrit, majoitus ym. arviolta 5 pv reissu á 200 euroa päivä
eli 6000 euroa per vuosi
. ja varmaankin noin sumuisissa oloissa maksetut salaiset hallituksen palkkiot
500 euroa per kokous eli 3000 euroa. Kaikki yhteensä arvioiden ja pyöristäen ko. yhden ja ainoan (Salmenin) henkilön hallituksen jäsenyys on maksanut noin 15000 euroa vuodessa koululle, mikä on törkeää törsäystä, sillä paikan päällä olisi varmasti ollut pilvin pimein ainakin yhtä epäpätevää vapaaehtoishenkilökuntaa tekemään hallituksen työt ilmaiseksi eikä varmaan ainakaan yhtään huonommin.

Koko hallituksen kulurakenne tulisi peräänkuuluttaa uusiksi mitä pikimmiten. Kummallista on myös se, että Suomen pään tunnetusti laiska ja työtävieroksuva virkakoneisto on antanut tilanteen jatkua vuosikymmenestä toiseen.

vanhatyttö
Käyttäjän vanhatyttö kuva
Kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 1689
Haastattelut tekstiná

Koko Mot-ohjelma tekstiná:

http://ohjelmat.yle.fi/mot/mot_19_3/kasikirjoitus

ja muuten, tämá Suomalaisen koulun hallituksen puheenjohtaja Pertti Salmen on Kokkolan Helluntaiseurakunnan pastori.

http://www.kokkolanhelluntaiseurakunta.fi/seurakunta/yhteystiedot

¿Quién de todos ha de ser
el que se atreva a poner
ese cascabel al gato?

BeeKeeper
Käyttäjän BeeKeeper kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.01.2011
Kirjoituksia: 198
Korvaa hivelevaa tykitysta

mimma kirjoitti:
...mikä on törkeää törsäystä, sillä paikan päällä olisi varmasti ollut pilvin pimein ainakin yhtä epäpätevää vapaaehtoishenkilökuntaa tekemään hallituksen työt ilmaiseksi eikä varmaan ainakaan yhtään huonommin.

Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
haisee

vanhatyttö kirjoitti:
...Suomalaisen koulun hallituksen puheenjohtaja Pertti Salmen on Kokkolan Helluntaiseurakunnan pastori.
Hai perhana, pojaat. Varmistin pois päältä.
Evil

Markus 4:25
"Sillä sille jolla on, sille annetaan; mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, mikä hänellä on."
Puzzled
Aamen!

MarkkuSaari66
Käyttäjän MarkkuSaari66 kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.03.2012
Kirjoituksia: 22
Taisi muuttua Arnoldillakin ääni kellossa

arnold malaga kirjoitti:

Sinun pahansuopuutesi antaa koko Fuengirolan suomi-yhteisöstä niin eripuraisen ja ennalta toisiaan tuomitsevan kuvan, että saatte siellä syyttää aivan vain toinen toistanne, että kaikki 'hyvät tyypit' alkavat pikkuhiljaa muuttaa Torremolinosiin, ettei suomipaska haisisi nokkaan niin pahasti ja kehtaa kulmilla vielä jopa sanoa olevansa suomalainen. Fugessa en enää kehtaisi.

Olisikohan pitänyt ensin tutkia ja sitten vasta hutkia, Arnold?

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
kummallista?

mimma kirjoitti:
...Kummallista on myös se, että Suomen pään tunnetusti laiska ja työtävieroksuva virkakoneisto on antanut tilanteen jatkua vuosikymmenestä toiseen.
"Ei kukaan ole kuurompi kuin se, joka ei tahdo kuulla."
[suomal. sananlasku]

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
Nohh nohh..!

MarkkuSaari66 kirjoitti:
arnold malaga kirjoitti:

Sinun pahansuopuutesi antaa koko Fuengirolan suomi-yhteisöstä niin eripuraisen ja ennalta toisiaan tuomitsevan kuvan, että saatte siellä syyttää aivan vain toinen toistanne, että kaikki 'hyvät tyypit' alkavat pikkuhiljaa muuttaa Torremolinosiin, ettei suomipaska haisisi nokkaan niin pahasti ja kehtaa kulmilla vielä jopa sanoa olevansa suomalainen. Fugessa en enää kehtaisi.

Olisikohan pitänyt ensin tutkia ja sitten vasta hutkia, Arnold?


Etpä nyt oikein taida ymmärtää? Toivottavasti vahingonilosi on kuitenkin jo sen verran laantunut, että ymmärrät, kun selitän asian.

Kun käytin termiä "pahansuopa", tarkoitin sinun lähestymistapaasi tässä asiassa. En siis suinkaan sitä, oletko väärässä vai oikeassa.

Lähestymistapasi oli eritoten toivorikas sen suhteen, että koulun asiat olisivat päin xittua, kuten ne nyt vihdoin ja viimein julkaistujen tietojen valossa todennäköisesti ovatkin.

Esitit tietojasi siihen asti saatujen huhupuheiden perusteella. Joten jos et olisi ollut pahansuopa, olisit edes yhdellä lauseella esittänyt toiveen, että koulun asiat eivät osoittautuisi olevan niin pahalla tolalla kuin silloin epäilit niiden olevan.

Toivottavasti siis ymmärrät nyt, että pahansuopuudella ei tarkoiteta sitä, onko ihminen väittämineen väärässä vai oikeassa, vaan sitä, miten ihminen asioiden haluaa olevan.

viipukka
Käyttäjän viipukka kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2008
Kirjoituksia: 353
hih

arnold malaga kirjoitti:
Minä puolestani en kommentoidessani ajattele mitään erityistä arvoasteikkoa sille, mitä naputtelen.

niimpä Eye-wink

edit. mulla ei ole keskusteluun ehkä uutta annettavaa, mut en mä huutele siitä huolimatta turhia täällä.

suomenkielinenp...
Käyttäjän suomenkielinenpalvelutoimisto kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.09.2010
Kirjoituksia: 2894
Espanjalainen sananlasku

No hay peor ciego que el que no quiere ver.

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
Aha?

viipukka kirjoitti:
mulla ei ole keskusteluun ehkä uutta annettavaa, mut en mä huutele siitä huolimatta turhia täällä.
Kiviäkin kiinnostaa.

.
.

arnold malaga
Käyttäjän arnold malaga kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2010
Kirjoituksia: 2510
Dichos y Refranes

suomenkielinenpalvelutoimisto kirjoitti:
Espanjalainen sananlasku

No hay peor ciego que el que no quiere ver.

Jep. Nämä sananlaskut, jotka ovat kääntyneet usealle kielelle lähes samanlaisina, saattavat yksi jos toinenkin olla peräisin jo Aisopoksen ajoilta, ellei sitten jo paljon aiemmastakin historiasta.

viipukka
Käyttäjän viipukka kuva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2008
Kirjoituksia: 353
jep

arnold malaga kirjoitti:
viipukka kirjoitti:
mulla ei ole keskusteluun ehkä uutta annettavaa, mut en mä huutele siitä huolimatta turhia täällä.
Kiviäkin kiinnostaa.

.
.

right back at you *pus*